Holstebro

 

På denne side kan du læse om Holstebro Kommunes ændringer til K24

headline here
Overordnet beskrivelse af ændringer og baggrund

Med baggrund i Byrådets beslutning om ikke at indgå ny kontrakt på nuværende bybuskørsel fra sommeren 2024, er der truffet beslutning om en ny fremtidig betjening i Holstebro Kommune.

Hovedfokus for den fremtidige betjening er, at der fortsat er betjening til byens ungdomsuddannelser, til byområder uden anden kollektiv trafik samt til Skovlund.

På den baggrund nedlægges alle nuværende bybuslinjer i Holstebro by og i stedet er der etableret tre nye lokalruter, som fortsat sikrer betjening af Døesvej og Thorsvej, Tvis via Mejdal samt Skovlund:

 • Rute 296 – Tvis via Mejdal
 • Rute 297 – Skovlund
 • Rute 298 – Døesvej og Thorsvej

For at imødekomme den fremtidige økonomiske ramme har det været nødvendigt at ændre i betjeningsomfanget på lokal rute 270 (Holstebro - Thorsminde) og rute 283 (Holstebro - Borbjerg - Ryde). Disse 2 ruter vil fremadrettet kun have betjening på skoledage. Ruteføringen for rute 283 ændres, så ruten sikrer betjeningen af uddannelsesstederne på Valdemar Poulsens Vej og Bastrupgårdvej.

Holstebro by bliver også betjent af en række regionale ruter:

Rute 24 Holstebro - Lemvig ændrer ruteføring, så der køres ad Mozartsvej og Beethovensvej. Rute 24 betjener som hidtil også Døesvej. Busserne på rute 24 bliver i løbet af efteråret 2024 udskiftet til busser med lav indstigning. Kører alle hverdage, lørdage samt søn- og helligdage.

Rute 26 Holstebro - Spjald - Skjern kører på Skjernvej og betjener den sydlige del af Holstebro by. Rute 26 køres af bus med lav indstigning. Kører alle hverdage.

Rute 28 Holstebro - Haderup - Viborg betjener Mejrup og suppleres morgen og eftermiddag på skoledage af rute 29 (Holstebro - Feldborg -Haderup). Rute 28 og 29 køres af busser med lav indstigning. Kører alle hverdage, lørdage samt søn- og helligdage.

Rute 72 Holstebro - Vinderup - Skive betjener Stationsvej og Rasmus Færchs Vej. Rute 72 køres af bus med lav indstigning. Kører alle skoledage.

Flextur er et alternativ til den ordinære bybusbetjening. Når den eksisterende bybuskørsel stopper, bliver der i nogle områder af Holstebro by og den øvrige del af kommunen længere mellem busserne og længere til stoppestederne. Her er flextur et godt alternativ, hvor nuværende byzone omkring Holstebro by ophæves, så kilometerprisen og minimumsprisen bliver den samme alle steder i kommunen. Det betyder, at det fremover vil være væsentligt billigere at rejse fra adresse til adresse i Holstebro by.

Prisen for at rejse med Flextur fra adresse til adresse bliver 7 kr. pr. km. (minimum 35 kr. pr. tur).

Der er fremadrettet 8 knudepunkter i Holstebro by, hvor prisen for rejse fra adresse til knudepunkt er 3 kr. pr. km (minimum 22 kr. pr. tur). 

De 8 knudepunkter i Holstebro by er: 

 • Holstebro Trafikterminal
 • Center for sundhed, Stationsvej
 • Slotsgade (Den gamle bybusterminal)
 • Sønder Brogade ved Holstebro Museum
 • Danmarksgade ved Enghavevej
 • Harald Leths Vej ved Jobcentret
 • Gartnerivej 5 (Nr. 5)
 • Bjerregårdsvej (Nr. 2)

Uden for Holstebro by er der 13 knudepunkter, og de ligger her:

 • Ulfborg Station
 • Vemb Station
 • Bur Station
 • Vinderup Station
 • Mogenstrup (Ole Jensensvej 2)
 • Vinderup Lægehus (Grønningen 5)
 • Hogager (Langgade 60)
 • Borbjerg (Bukdalvej 2)
 • Idom Skole
 • Vestjysk Fritidscenter i Ulfborg (Sportsvej 1)
 • Staby Skole (Stabyvej 36A)
 • Thorsminde (Vesterhavsgade 1)

 

Læs mere om Flextur

headline here
Rute 270 Holstebro – Thorsminde

Betjeningen mellem Holstebro og Thorsminde vil fremadrettet være på skoledage, hvor der er planlagt kørsel på tidspunkter, hvor der er studerende til/fra ungdomsuddannelserne i Holstebro og/eller skoleelever til folkeskolerne i området. Sidste afgang fra Holstebro mod Thorsminde er kl. 17.15 og fra Thorsminde mod Holstebro kl. 18.23.

Herudover er der afgange mellem Ulfborg og Thorsminde om fordmiddagen, hvor der i Ulfborg er koordineret med tog til/fra Holstebro. 

I Holstebro by betjener rute 270 uddannelsesstederne på Døesvej.

På skolefridage bliver strækningen Holstebro - Ulfborg - Thorsminde betjent af Flexbus 290 Thorsminde - Ulfborg - Holstebro - Midtjyllands Lufthavn. Der er to afgange i hver retning på rute 290, der kører alle hverdage. 

Læs mere om ændringerne på ruten og beslutningsprocessen under fanen "høringsresultat" og se den nye køreplan

headline here
Rute 283 – Holstebro – Borbjerg – Ryde

Betjeningen mellem Holstebro, Borbjerg og Ryde vil fremadrettet være på skoledage, hvor der kun er planlagt kørsel på tidspunkter, hvor der er studerende til/fra ungdomsuddannelserne i Holstebro. Rute 283 betjener Ryde på næsten alle afgange. Der tilbydes 6 afgange om dagen mellem Holstebro og Borbjerg og 5 afgange mellem Holstebro og Ryde, hvoraf 1 afgang kun kører om fredagen. Der vil være betjening mellem ca. kl. 06.00 og kl. 17.00.

Mellem Hvam Mejeriby og Holstebro køres der som hoveregel ad Majgårdvej, Mosebyvej og Lægårdvej. 

Rute 283 betjener uddannelsesområdet ved Valdemar Poulsens Vej og Bastrupgårdvej.

Læs mere om ændringerne på ruten og beslutningsprocessen under fanen "høringsresultat" og se den nye køreplan

headline here
Rute 296 – Tvis via Mejdal

Ruten betjener Tvis via Mejdal, og afgangene på ruten er primært tilpasset ungdomsuddannelserne i Holstebro og Tvis Skole. Der er også afgange om formiddagen. Betjeningen på ruten vil fremadrettet kun ske på skoledage mellem ca. kl. 06.50 og kl. 17.30.

Der er planlagt 9 afgange om dagen.

Læs mere om ændringerne på ruten og beslutningsprocessen under fanen "høringsresultat" og se den nye køreplan

headline here
Rute 297 – Skovlund

Ruten betjener Skovlund og betjeningen vil fremadrettet ske på udvalgte dage tilpasset Skovlund mellem ca. kl. 08.00 og kl. 15.00. Der er planlagt 4 afgange om dagen.

Læs mere om ændringerne på ruten og beslutningsprocessen under fanen "høringsresultat" og se den nye køreplan

headline here
Rute 298 – Døesvej og Thorsvej

Ruten betjener Thorsvej og uddannelsesstederne på Døesvej. Der er fremadrettet betjening på hverdage mellem ca. kl. 6.15 og kl. 17.40. Der er planlagt 15 afgange om dagen, hvoraf de 3 ture kun kører på skoledage. Slotsgade bliver betjent med 7 afgange om dagen (heraf 2 dog kun på skoledage). Slotsgade betjenes i både udadgående og indagående retning. 

For yderligere betjening af Døesvej henvises til rute 24 Holstebro - Lemvig, rute 270 Holstebro-Ulfborg-Thorsminde og 296 Holstebro-Mejdal-Tvis, der også kører mellem Holstebro Trafikterminal og Døesvej morgen og eftermiddag.

Læs mere om ændringerne på ruten og beslutningsprocessen under fanen "høringsresultat" og se den nye køreplan