Ordensregler

Alle får en bedre rejse, når vi viser hensyn til hinanden. Små ting gør en stor forskel, som fx bare at skrue lidt ned for musikken, rydde op når du har spist og drukket, holde godt fast i løbehjulet under turen og tale dæmpet i mobilen.

headline here
Afvisning af kunder

Chaufføren kan afvise personer, eller sætte personer af bussen, hvis personerne opfører sig upassende og forulemper andre kunder eller chaufføren. Chaufføren kan også afvise personer, som ikke har eller ikke vil anskaffe sig en gyldig billet eller et gyldigt kort eller i øvrigt ikke følger chaufførens anvisninger – fx omkring mobiladfærd.

I grove eller gentagne tilfælde kan personer, der generer chaufføren og/eller andre kunder, få karantæne fra at køre med bussen i en periode.

Opdateret 16. juni 2021. 

headline here
Mad og drikke

I busser og Letbanen er indtagelse af alkohol forbudt. Mad og drikkevarer må ikke indtages, hvis det indebærer en risiko for tilsmudsning som f.eks. is og popcorn. Drikkevarer skal være i beholdere med skruelåg.

Opdateret 12. oktober 2023

headline here
Mobiladfærd

Brug headset i stedet for højttaler og undgå at skrue så højt op, at øvrige kunder eller chaufføren bliver generet af lyden. Undgå så vidt muligt at tale i telefon, og ellers tal dæmpet.

Opdateret 16. juni 2021. 

headline here
Rulleskøjter

Du må ikke have rulleskøjter på under rejsen i bus eller letbane af hensyn til sikkerheden. Du skal tage rulleskøjterne af, inden du stiger på, og du må først tage dem på igen, når du er steget af.

Opdateret februar 2019

headline here
Rygning

Rygning, inkl. e-cigaretter, er ikke tilladt i busser, Letbanen og Midtjyske Jernbaner. Rygning er ikke tilladt på letbaneperroner.

Opdateret 12. oktober 2023