Sådan bestiller du Ungdomskort (en trin-for-trin vejledning)

Bestil dit Ungdomskort i god tid og senest 4 uger inden du skal bruge det. Du skal bruge følgende til din bestilling:

  • Et NemID i dit eget navn (cirka en uges leveringstid på nemid.nu)
  • En aktiv mailadresse, så vi kan sende en betalingsmail (brug dine forældres, hvis de betaler) Tjek at mailadressen er korrekt tastet ind!
  • Et vellignende digitalt pasfoto, der overholder gældende krav til pasfoto 

1. Start din bestilling på ungdomskort.dk

Går du på en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse vælg trin 1 og log ind med NemID. Godkend de informationer, din skole har oplyst.

Du skal godkendes af dit uddannelsessted, før du kan bestille Ungdomskort. Hvis godkendelsen ikke er der, skal du kontakte dit uddannelsessted.


2. Vælg trin 2 Gå til bestilling/betaling i Mit Ungdomskort, når du er godkendt af dit uddannelsessted, eller hvis du er 16-19 år og ikke under uddannelse.


3. Log ind med NemID og vælg Dine godkendelser. Bestil det Ungdomskort, der passer til dig enten ungdomsuddannelse eller 16-19 år/videregående uddannelse.

Det er vigtigt, at du bestiller det rigtige Ungdomskort fra starten, så du får det til den rigtige pris.


4. Vælg Dine rejser og vær opmærksom på, at du vælger den rigtige rute.

Vælger du ikke den rigtige rute fra start, risikerer du, at kortet ikke er gyldigt til de rejser, du har brug for, fx mellem uddannelse og hjem.

Rejser du med tog mellem to prisområder, skal du huske at vælge en strækning med tog, så du får dit Ungdomskort leveret fra DSB.

Se kort med Midttrafiks prisområder


5. Vælg Dine perioder. Startdatoen vil automatisk være den tidligste dag (studiestart), du kan bruge kortet. Du har mulighed for at ændre startdatoen til en senere dato.

Går du på en ungdomsuddannelse, er dit Ungdomskort gyldigt i to-tre måneder (følger kvartalerne), bortset fra juli, som du skal tilvælge aktivt.

Er du 16-19 år eller går på en videregående uddannelse, er dit Ungdomskort gyldigt i 30 dage.

Der laves automatisk Ungdomskort til hele den periode, som din uddannelse varer.


6. Upload foto.

Du skal være opmærksom på, at foto kan blive afvist, hvis det ikke overholder gældende krav til pasfoto. Ungdomskortet kan ikke laves uden foto.

Midttrafik dækker ikke ekstraomkostninger, hvis dit kort forsinkes på grund af manglende foto.


 7. Betaling. Vælg faktura, hvis du skal have kort til Midttrafik.