Trin-for-trin for bestilling af rejsekort

 

 1. Start din bestilling på ungdomskort.dk
  Går du på en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse vælg trin 1 og log ind med NemID. Godkend de informationer, din skole har oplyst.

  Du skal godkendes af dit uddannelsessted, før du kan bestille Ungdomskort. Hvis godkendelsen ikke er der, skal du kontakte dit uddannelsessted.


  2. Vælg trin 2 Gå til bestilling/betaling i Mit Ungdomskort, når du er godkendt af dit uddannelsessted, eller hvis du er 16-19 år og ikke under uddannelse.


  3. Log ind med NemID og vælg Dine godkendelser. Bestil det Ungdomskort, der passer til dig enten ungdomsuddannelse eller 16-19 år/videregående uddannelse.

  Det er vigtigt, at du bestiller det rigtige Ungdomskort fra starten, så du får det til den rigtige pris.


  4. Vælg Dine rejser og vær opmærksom på, at du vælger den rigtige rute.

  Vælger du ikke den rigtige rute fra start, risikerer du, at kortet ikke er gyldigt til de rejser, du har brug for, fx mellem uddannelse og hjem.

  Rejser du med tog mellem to prisområder, skal du huske at vælge en strækning med tog, så du får dit Ungdomskort leveret fra DSB.

  Se kort med Midttrafiks prisområder


  5. Vælg Dine perioder. Startdatoen på kortet vil tidligst være fra den dato din skole har godkendt. 

  Du har mulighed for at ændre startdatoen til en senere dato. Du skal være opmærksom på, at der kan være op til 4 dages leveringstid.

  Du kan bestille for minimum 30 dage og maksimalt 120 dage på et sammenhængende kort.

  Der laves automatisk Ungdomskort til hele den periode, som din uddannelse har godkendt dig til. 2. Ved ”opsætning for betaling og leveringsform” skal du vælge rejsekort og klikke på næste

 3. Ved ”levering” skal du udfylde alle felterne og vinge af, at du har læst og forstået ”Rejsekort A/S privatlivspolitik” + ”Rejsekort kortbestemmelserne” Klik på næste

 4. Hvis du er tidligere rejsekortkunde og ikke er CPR-valideret, vil din bestilling fejle og du vil få beskeden:
  ”Det lykkes ikke at oprette en Rejsekort-konto. Hvis du allerede er registreret i Rejsekort, bedes du først gennemgå validerings flowet på Rejsekort selvbetjening”
  Du skal logge ind på din selvbetjeningsside med NemID, så er du CPR-valideret. Når det er gjort, kan du  fortsætte bestillingen

 5. ”Kortbehandling” - Du er nu oprettet korrekt på rejsekort.dk
 6. Ved ”perioder” kan du vælge perioder på mellem 30 og 120 dage. 

  Vi anbefaler, at du sørger for at tilpasse dine perioder første gang, du bestiller, så du ikke risikerer at få en forkert periode. Du kan altid ændre dine perioder, men du skal huske at gøre det senest fem dage før din allerede planlagte periode starter. Ellers risikerer du at starte på en forkert periode, som skal refunderes. Når vi refunderer, spærrer vi dit rejsekort. Derfor vil det kræve, at du bestiller et nyt kort, som koster 50 kr. og har en leveringstid på 12 dage, når du skal bruge din periode igen.


 7. Ved ”betaling” skal du vælge om du vil have engangsbetaling eller ny betalingsaftale (automatisk fornyelse). Er du under 18 år, får du kun mulighed for at vælge ”engangsbetaling”

  Er du under 18 år og ønsker en fornyelsesaftale, skal der først deles en ”betalingsaftale” fra værge til kunde på rejsekort.dk (se vejledningen for fornyelsesaftale under 18 år). Betalingsaftalen kan først deles når I har modtaget det første Ungdomskort

  Det koster 50 kr. at oprette et rejsekort.


 8. Ved betaling af første Ungdomskort, kan du gøre det ved ”bekræftelse” eller ved ”dine Ungdomskort”

  Du skal betale senest 12 dage inden første gyldighedsdato, da kortet først bliver fremsendt, når du har betalt

 9. Når kortet er bestilt og betalt vil status være ”Bestilt”

 10. Når bestillingen er sendt videre til rejsekort, så vil status være ”under produktion”

 11. Du modtager dit rejsekort med posten inden for 12 dage.

  Når du tager tog, bus eller letbane i det område, dit Ungdomskort er gyldigt i, skal du checke ind, når du starter din rejse og checke ud, når du er kommet frem.

  Der er ikke billede på dit Ungdomskort. Du skal derfor kunne legitimere dig, hvis kontrolpersonalet beder om det. Medbring derfor altid legitimation, fx dit sundhedskort, pas eller kørekort, når du rejser. Ellers kan du risikere at få en kontrolafgift, når der er billetkontrol.


   

Pas godt på dit Ungdomskort – det skal holde i op til flere år, fordi nye perioder bliver bestilt og aktiveret på kortet elektronisk.

Du bestiller nye perioder til dit Ungdomskort via www.mitungdomskort.dk. For at aktivere en bestilt periode, skal du checke ind.

Vær opmærksom på, at du ikke kan forny dit Ungdomskort i en rejsekortautomat, da det vil lukke dit Ungdomskort på rejsekort. En fornyelse kan kun ske via mitungdomskort.dk.