Herning: Nyt bybusnet 30. juni 2019

Bybusserne i Herning får nye tider fra 30. juni 2019. Med det nye bybusnet vil du opleve ændrede ruter og kortere rejsetid, som gør det lettere at komme til og fra byen. Samtidig får du mere tid til at skifte til andre busser på Herning Station.

Det nye bybusnet
Grundprincippet i det nye bybusnet er, at bybusserne kører så direkte som muligt.

Fra Herning Station og ud til Gjellerup, Snejbjerg, Lind og Tjørring kører busserne samme rute ud og hjem. Her kan du opleve tidsbesparelser på op til 10 minutter, fordi bybusserne kører begge veje rundt på en bybuslinje med en afgang i timen. Se film, der viser hvordan

Du kan vælge linjevariant afhængig af, hvor du bor på ruten. Bor du først på bybuslinjen, oplever du den største tidsbesparelse om morgenen. Bor du sidst på bybuslinjen, oplever du den største tidsbesparelse om eftermiddagen. 

Køretiden er tilpasset på de enkelte linjer, så køretiden kan overholdes – også i myldretiden. På Herning Station bliver der især midt på dagen mere tid til at skifte mellem busserne. Det giver bedre sammenhæng i bybusnettet.

Kør gratis med bybusserne
I anledning af de nye ruter inviterer Herning Kommune og Midttrafik til indvielse søndag den 30. juni 2019 fra kl. 10 til 13 på Herning Station.

Kl. 10.00 byder Joan Hansen, (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget velkommen. Herefter vil hun afsløre et oversigtskort over det nye bybusnet.

I hele tidsrummet kører man gratis med bybus i hele Herning. Det kan du eksempelvis bruge til at køre til Kunstmuseet Heart i Birk eller få en rundvisning i Baunekirken i Tjørring. Begge steder tilbyder gratis entre, når man ankommer med bybussen.

headline here
Flexbus til områder med få kunder

Der kører Flexbus på en række strækninger, hvor der er få kunder. En Flexbus kører kun til/fra de stoppesteder, der er i køreplanen, hvis der er bestilt en tur. Du skal bestille din tur mindst en time i forvejen. Prisen for Flexbus er den samme som bybussen. Læs mere om billetter, rejseregler m.m. 

Du kan bestille en Flexbus med lift, hvis du er kørestolsbruger. Se særligt afsnit for kørestolsbrugere nedenfor.

headline here
Nye forhold for kørestolsbrugere

Der vil ikke længere være servicebusser, når det nye bybusnet træder i kraft. I stedet er der lagt mere køretid ind i de almindelige bybuslinjer. På den måde er der bedre tid til omstigning på Herning Station og ude på nogle af stoppestederne.

Kørestolsbrugere skal derfor have en hjælper med, hvis de har behov for hjælp til at komme ind i bussen, fastspænding og billettering. En hjælper kan rejse med til halv pris.

Herning Kommune arbejder på, at hele bybusnettet får adgang for kørestolsbrugere.

 

Flexbus med særlig service
Der bliver indsat en Flexbus på linje 10, der kører fra Bytoften til Herning Centeret og stopper få steder gennem byen.

En Flexbus kører kun til/fra de stoppesteder, der er i køreplanen, hvis der er bestilt en tur. Du skal bestille din tur mindst en time i forvejen. Prisen for Flexbus er den samme som bybussen. 

Du kan bestille en Flexbus med lift. Hvis du bestiller en fast afhentning, fx hver tirsdag kl. 10.00, behøver du ikke ringe hver gang. Men du skal huske at afbestille, hvis du IKKE skal bruge den en dag.

Pensionistrabat
Prisen for Flexbus er den samme som bybussen. Du kan få 25 % i pensionistrabat, hvis du køber et klippekort i Midttrafik app. I efteråret 2019 bliver det muligt at købe et særligt pensionistkort på pap

Læs mere om billetter, rejseregler m.m.
 

headline here
Baggrund for det nye bybusnet

Med det nye bybusnet ønsker politikerne i Herning Kommune at tilbyde en bedre service inden for kollektiv trafik. Det nye bybusnet er bygget op omkring følgende principper:

  • Mere tid i køreplanen, så køretiderne kan holde i myldretiden. Det giver mulighed for, at ældre og gangbesværede kan benytte hele bybusnettet.
  • Samme linjeføring ud og hjem fra Herning
  • Bedre tid på Herning Station til omstigning mellem linjerne
  • I Gjellerup, Snejbjerg, Lind og Tjørring kører bybuslinjerne begge veje rundt. Det medfører kortere rejsetid for mange kunder og giver mulighed for interne rejser i de nævnte byer.
  • Det nye regionshospital i Gødstrup bliver betjent af rute 150 Herning-Vildbjerg-Ørnhøj
  • Der tilbydes Flexbus i områder og på tidspunkter med få kunder

Herning Kommune, Arriva og Midttrafik har arbejdet længe med at planlægge det nye bybusnet i Herning på baggrund af politiske beslutninger.

De nye ruter og køreplaner har været i høring. Høringssvar er indarbejdet i buslinjerne.