Luk mig ud!


Kære bilist. Hos Midttrafik har vi taget et nyt middel i brug, nemlig hypnose. Vi lover, at vores hensigter med hypnose er gode. Og så længe du lukker vores busser ud i trafikken, vil vi heller ikke misbruge vores nye hypnotiske evner.

Det eneste, det kræver af dig, er at du i stedet for at lade som ingenting, når du ser en bus blinke ud fra et busstoppested, lader dig hypnotisere af kampagnen på bagenden af vores busser og bremser op. Efter fem sekunder er bussen kørt ud, og du kan fortsætte din tur.

Ikke for sjov
Det er ikke for sjov, at vi har sendt vores chauffører på hypnose-skole. For det er faktisk rigtig vigtigt for os, at flere billister, især i myldretiden, giver plads til vores busser, når de forlader et stoppested.

Når du træder på bremsen og kigger vores hypnotisør i øjnene, er du nemlig med til at hjælpe de 108.177 kunder, der hver dag rejser med bybusserne i Aarhus, med at undgå forsinkelser. Alene de to ruter 5A og 6A kører i hverdagene næsten 20.000 af vores kunder frem og tilbage ad Ringgaden og Ringvejen. På et år bliver det mere end 5.4 millioner kunder, på de to buslinjer alene.

En stor del af dem, tager bussen til og fra skole eller arbejde i myldretiden, enten om morgenen eller om eftermiddagen. Vi ved godt, at du også har travlt. Men når du lader en fyldt bus komme ud i trafikken, hjælper du mange mennesker på arbejde til tiden – og det koster dig altså kun ganske få sekunder.

Og faktisk er det lovpligtig at give plads til busser, der enten blinker ud eller allerede er på vej ud fra et stoppested. I henhold til færdselslovens paragraf 19 er du nemlig forpligtet til at nedsætte farten og om nødvendigt standse.

Er du en kylling?
Vi lovede, at vi ikke ville misbruge vores nytilegnede evner ud i hypnose, men gør du ikke, som der bliver sagt, er vi alligevel nødsaget til at tage affære. Så giver du ikke plads til vores busser i myldretiden, vil du med ét knips fra vores hypnotisør begynde at opføre dig som en kylling.

Så husk lige at bremse, ikke? For din egen skyld, for vores mange kunder og for vores chauffører, der hver dag gør sit for at få de mange mennesker sikkert frem og tilbage.