Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar i kundeservice til at hjælpe dig.

Tlf. 70 210 230
Hverdage 7.00 - 18.00
Weekend/helligdage 10.00 - 17.00

Skriv til os eller chat med os

Farvel til pap-periodekort

Fra 18. marts stopper Midttrafik salget af pap-periodekort uden for Aarhus. Periodekort skifter navn til pendlerkort og skal fremover købes som et selvbetjeningsprodukt på Midttrafik app eller rejsekort.dk.

Midttrafiks bestyrelse har godkendt en ny salgsstrategi, som er baseret på mere selvbetjening, men er også optaget af at ikke-digitale kunder får den nødvendige hjælp til at komme over på de digitale platforme i en overgangsperiode. Derfor fastholdes muligheden for personlig vejledning og betjening, ligesom nogle kommuner tilbyder et særligt pensionistkort.

Periodekort bliver et selvbetjeningsprodukt
Fra 18. marts stopper salget af periodekort på pap, herunder også deltidsperiodekort og erhvervskort. Periodekort skifter navn til pendlerkort.Kunderne kan vælge at skifte til pendlerkort på Midttrafik app, som blev lanceret i juni 2017 eller to nye pendlerkort, der kan købes på rejsekort.dk fra 18. marts 2018 – rejsekort med pendler kombi eller pendlerkort. Læs mere

Salgsstrategi er tilpasset Takst Vest
Midttrafiks nye salgsstrategi er tilpasset takstreformen Takst Vest, som ligeledes træder i kraft 18. marts i hele Jylland og på Fyn. Takstreformen har til formål at forenkle priser og billetter, og gøre det lettere for kunderne at finde den billigste billet. Læs mere om Takst Vest

Salgsstrategien er udformet efter en grundig gennemgang og analyse af Midttrafiks kunder, salgskanaler og produkter.

Stop af produktsalg
Pap-periodekortets exit betyder, at Midttrafik stopper produktsalget en række steder uden for Aarhus. Dels på grund af mere selvbetjening, dels fordi de eksisterende kortudstedelses-systemer ikke kan tilpasses de nye vilkår fra Takst Vest reformen. Det drejer sig om produktsalget følgende steder:

Menu i Rønde
Bøger og papir i Hornslet
Ulfborg Isenkram i Ulfborg
Kvickly i Grenaa
Langå Boghandel i Langå
Søstrenes Vinhandel i Tarm

Midttrafik vil dog gerne tilbyde kunderne vejledning i Midttrafik app eller tilbyde hjælp til køb af rejsekort, rejsekort med pendler kombi eller pendlerkort på rejsekort.dk i en overgangsperiode, så kunderne er trygge, når de skal skifte billettype.

Derfor vil Midttrafik kontakte kommunerne i de berørte byer for et eventuelt samarbejde om etablering af midlertidige vejledningssteder. Det kan være i kommunernes borgerservice eller de nævnte seks salgssteder. Det er op til kommunen at beslutte.

Midttrafik vil også kontakte kommunerne i Randers, Herning, Horsens, Silkeborg, Holstebro og Viborg med henblik på at etablere midlertidige vejledningssteder, enten i borgerservice eller gennem private erhvervsdrivende. Det er byer, hvor der i dag bliver solgt mange pap-periodekort, og kunderne kan også her have behov i en overgangsperiode for hjælp til at blive mere digitale i den kollektive trafik.

De øvrige kommuner i Midttrafiks område vil også blive kontaktet vedr. ønsker om vejledningsløsninger.

Midttrafik vægter højt at kunne give alle kunder i Midttrafiks område en god hjælp og vejledning i Midttrafik app og køb på rejsekort.dk, da selvbetjening og digitale løsninger er kommet for at blive. Dette gælder også kunderne i Aarhus.

Salgssteder og pap-periodekort fortsætter i Aarhus - dog i en overgangsperiode frem til 18. marts 2019, fordi omsætningen er så stor, at det bliver vanskeligt for Midttrafik at flytte de mange kunder fra en platform til en anden inden 18. marts 2018.

Pensionistprodukter
Midttrafik opfordrer pensionister med periodekort på pap, herunder også deltidsperiodekort, til at undersøge, om det bedre kan betale sig for dem at skifte til fx rejsekort, hvor de får 25 % rabat fra første rejse og har mulighed for yderligere 20 % rabat på rejser uden for myldretiden. Alternativt kan et pendlerkort købt på rejsekort.dk være en god mulighed for de kunder, der ønsker et fastprisprodukt, der fungerer nøjagtigt som et pap-periodekort i praksis – eneste forskel er, at pendlerkort checkes ind, hvor pap-periodekortet vises til chaufføren. Læs mere

Pensionister, der bor i Aarhus, Randers, Horsens eller Holstebro, kan desuden købe et pensionistkort til en favorabel fast pris. Midttrafik vil fremover bistå de kommuner, som ønsker at tilbyde pensionistkort via borgerservice eller et salgssted. Info om pensionistkort