Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar i kundeservice til at hjælpe dig.

Tlf. 70 210 230 (Alle dage 7.00 - 19.00)

Skriv til os eller chat med os

Herning bybusser får nye køreplaner 8. august

8. august 2016 får Herning bybusser nye køreplaner, fordi der over en periode har været forsinkelser på mange af bybuslinjerne. Ændringerne er størst i myldretiden.

Den daglige rutine skal måske ændres lidt, hvis man rejser med bybusserne i Herning. De nye køreplaner kan allerede nu ses på midttrafik.dk

Det har været nødvendigt at ændre køreplanerne, fordi der over en længere periode er konstateret forsinkelser på mange af bybuslinjerne. De nye køreplaner er lavet, så der fortsat vil være forbindelse mellem de enkelte bybuslinjer på Herning Bybusterminal.

I myldretiden, hvor der er mere trafik og flere kunder i busserne, er der konstateret større forsinkelser. For at bussen kan komme frem til tiden, bliver der lagt mere tid ind i køreplanerne for flere af bybuslinjerne. Det betyder, at busserne ankommer 1-2 minutter senere til busterminalen, og der kan derfor være kortere tid til at skifte til andre busser.

For enkelte bybuslinjer har det også været nødvendigt at lave mere direkte kørsel i myldretiden. Her stopper bussen ikke ved udvalgte stoppesteder. Det gælder:

  • Linje 2A - K. Møllers Vej betjenes ikke på enkelte afgange
  • Linje 4A - Messecentret betjenes ikke på enkelte afgange
  • Linje 4B - Grøndahlsvej, HN Andersens Vej og Tietgensgade betjenes ikke på enkelte afgange om eftermiddagen
  • Linje 8B - Den nordlige del af Tjørring betjenes ikke om morgenen. Fuglsang Sø Centret betjenes ikke i indadgående retning

Ændringer 

1A Gullestrup
Der er lavet generelle justeringer af afgangstider og lagt ekstra minutter til køretiden i myldretiden. Linje 1A suppleres af linje 103, som kører mellem Herning Bybusterminal og Brændgårdvej morgen og eftermiddag på skoledage.

1B Gullestrup
Generelle justeringer af afgangstider. Turen med afgang fra Herning Bybusterminal kl. 8.00 forlænges til Brændgårdvej.

2A Gjellerup
Der er lavet generelle justeringer af afgangstider og lagt ekstra minutter til køretiden i myldretiden. På afgange i myldretid køres der mere direkte via Ny Gjellerupvej i stedet for K. Møllers Vej. Den direkte kørsel er nødvendig, så busserne kan ankomme til Herning i et forsøg på at opnå forbindelse med de øvrige bybuslinjer. Kunder på K. Møllers Vej, på de berørte afgange, henvises i stedet til at bruge et stoppested på Industrivej Syd eller Tolstedvej.

2B Hammerum og Gjellerup
Der er lavet generelle justeringer af afgangstider.

3 Snejbjerg
Der er lavet generelle justeringer af afgangstider og lagt ekstra minutter til køretiden i myldretiden. Der køres via Sydgaden i Snejbjerg, inden den øvrige del af Snejbjerg by betjenes. For bedre fremkommelighed og rettidighed nedlægges stoppestedet Vestergade/Fredensgade i retning mod byen.  Kunderne henvises i stedet til stoppestedet Vestergade/Lykkesvej. I retning ud af byen omdøbes stoppestedet Vestergade/Fredensgade til Vestergade/Lykkesvej. Fremover er der 3 stoppesteder i hver retning på Vestergade.

4A Lind og Messecentret
Der er lavet generelle justeringer af afgangstider. Dalgasgade betjenes ikke længere. For bedre fremkommelighed og rettidighed kører linje 4A ikke via Messecentret i retning ud af byen på afgange morgen og eftermiddag. Kunder mellem Herning Centrum og Messecentret henvises i stedet til at bruge linje 6 Industri Vest/Messecentret eller rute 81 Herning-Grindsted.

4B Lind via Tietgensgade
Der er lavet generelle justeringer af afgangstider. For bedre fremkommelighed og rettidighed kører 4B ikke via Grøndahlsvej, HN Andersens Vej og Tietgensgade på to afgange i retning mod byen om eftermiddagen.

5 Hammerum og Birk Centerpark
Der er lavet generelle justeringer af køretider og lagt ekstra minutter til køretiden i myldretiden.

6 Industri Vest og Messecentret
Der er lavet generelle justeringer af afgangstider.

7 Holtbjerg og Herningcentret
Der er lavet generelle justeringer af afgangstider og lagt ekstra minutter til køretiden i myldretiden.

8A Tjørring
Der er lavet generelle justeringer af afgangstider og lagt ekstra minutter til køretiden i myldretiden. For bedre fremkommelighed og rettidighed nedlægges stoppestedet Vestergade/Fredensgade i retning ind mod byen.  Kunderne henvises i stedet til stoppestedet Vestergade/Lykkesvej. I retning ud af byen omdøbes stoppestedet Vestergade/Fredensgade til Vestergade/Lykkesvej. Fremover er der 3 stoppesteder i hver retning på Vestergade.

8B Tjørring
Der er lavet generelle justeringer af afgangstider og lagt ekstra minutter til køretiden i myldretid. For bedre fremkommelighed og rettidighed kører linje 8B ikke længere via Fuglsang Sø Centret i retning ind mod byen. Kunder henvises til i stedet at benytte stoppestedet Vesterholmvej/Fuglsang Sø. Der er stiforbindelse fra Fuglsang Sø Centret til stoppestedet på Vesterholmvej. Afgangen kl. 15.10 ændres, så der køres via Gullestrupvej som de øvrige afgange. Afgangen kl. 7.25 er på grund af større forsinkelser ændret, så der ikke køres via Baunevej, Højgårdvej og Tjørring Hovedgade.

9A Lillelundvej og Holmparken
Der er lavet generelle justeringer af afgangstider. Ny afgang fra Herning Bybusterminal kl. 7.45.

9B Tingvej og Lillelundvej
Der er lavet generelle justeringer af afgangstider.

Servicebuslinjerne S7 Holtbjerg/Herningcentret, S8 Sygehuset og Tjørring samt S9 Holmparken og Brændgårdvej.

Der er lavet generelle justeringer af afgangstider.