Hold ferie med et rejsepas til hele Danmark

Med et rejsepas til 399 kr. byder den kollektive trafik danskerne velkommen til at rejse Danmark tyndt i otte sammenhængende dage. Tilbuddet gælder 100.000 danskere, der med rejsepasset kan rejse frit med bus, tog, letbaner, metro og lokalbaner i hele landet.

Rejsepassene er en del af regeringens sommerpakke, der for andet år skal bidrage til at sende danskere ud i det danske sommerlandskab og få nye oplevelser.

"Dobbelt så mange danskere kan i år købe et rejsepas, der i otte dage giver fri transport til bus, tog, metro og letbane i hele landet. Jeg er sikker på, at det vil give oplevelser og aktivitet ikke mindst i de store byer, hvor der i den grad er plads til sommergæster. Stor ros til trafikselskaberne for at lave så godt et produkt og få det ud til danskerne så hurtigt," siger transportminister Benny Engelbrecht.

Tilbuddet er blevet til i et tæt samarbejde mellem alle offentlige trafikselskaber, der er klar til at transportere danskerne på ferie med den kollektive transport, uanset om det er de korte eller lange ture på tværs af landet, regionalt eller lokalt.

Rejsepasset er gyldigt til rejser i otte sammenhængende dage i hele landet i skolernes sommerferie, der begynder lørdag den 26. juni frem til og med søndag den 8. august.

Salget af de 100.000 Rejsepas begynder tirsdag den 15. juni kl. 10.00 på rejsepas.nu. 

Rejsepasset:

  • Koster 399 kr. for en voksen med to børn under 12 år – og 199 kr. for børn mellem 12 og 15 år, der kan tage et barn mellem 0 og 11 år gratis med.
  • Gælder til otte dages sammenhængende rejse i skolernes sommerferie fra lørdag den 26. juni til og med søndag den 8. august.
  • Er gyldigt til rejser med den offentlige transport i hele Danmark på tværs af bus, tog, metro, letbane og lokalbaner.
  • De 100.000 rejsepas kan købes fra den 15. juni kl. 10 på rejsepas.nu og frem til den 1. august.
    Det er muligt at få hjælp til at købe Rejsepas på de opsatte kundepc’erne hos Salg & Service på Københavns Hovedbanegård samt på stationerne i Odense og i Aarhus. Det kræver medbragt betalingskort og NemID, hvor sidstnævnte på forhånd skal være sat op til onlinekøb.
  • Vær opmærksom på, at der fortsat er krav om pladsbillet i DSB’s tog. Pladsbilletterne er gratis og kan bestilles på DSB’s app.

Rejsepas er et samarbejde mellem Arriva, BAT (Bornholm), DOT, DSB, FynBus, Metro, Midttrafik inkl. Letbanen, Movia, Nordjyllands Trafikselskab (NT) og Sydtrafik.