Letbanen åbner mod Odder og Lisbjerg

Letbanestrækningen mellem Aarhus og Odder er godkendt og Letbanen starter med at køre på strækningerne mod Odder og Lisbjerg lørdag 25. august.

Aarhus Letbane har modtaget den endelige godkendelse af letbanestrækningerne mellem Aarhus H - Odder  og Universitetshospitalet – Lisbjergskolen af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Letbanen vil derfor begynde at køre med passagerer på strækningerne lørdag den 25. august med opstart på følgende tidspunkter:

Aarhus H - Lisbjergskolen via Universitetshospitalet – første tog kører kl. 5.20

Lisbjergskolen  - Odder via Aarhus H – første tog kører kl. 5.50

Odder - Lisbjergskolen via Aarhus H – første tog kører kl. 5.37

Derefter vil letbanetogene køre mellem de to byer hver halve time frem til lørdag eftermiddag, hvor der reduceres til timedrift med sidste afgang fra Aarhus H til Odder kl. 0.17. Se køreplan

Med åbningen af den 29 km lange strækning mod Odder bliver det muligt at køre gennem Aarhus H til den nye havnefront og videre til Skejby. Her servicerer Letbanen bl.a. det nye Universitetshospital og de mange arbejdspladser i Business Park Skejby. Herfra kan turen fortsætte ad den tre kilometer lange strækning over Egådalen til Lisbjergskolen, der åbner samtidig med strækningen mod Odder.

To slags letbanetog sættes i drift
Med åbningen af strækningen mellem Odder og Aarhus begynder Aarhus Letbane også at benytte det største af selskabets to letbanetog – det knapt 40 meter lange Tango. Med plads til 256 passagerer, niveaufri indstigning, wi-fi, strømudtag og ikke mindst miljøvenlig eldrift vil Letbanen tilbyde kunderne høj komfort. Det mindre Variobahn-letbanetog, der kører på den indre strækning og fik positive anmeldelser i en kundeundersøgelse tidligere i år, skal også betjene strækningen til Odder.

Ekstra kapacitet i myldretiderne
Letbanen vil køre to gange i timen mellem Odder og Aarhus på hverdage med en ekstra afgang i myldretiden morgen og eftermiddag. Køreplanen kan ses på midttrafik.dk

Senere i år, når letbanestrækningen mod Grenaa også åbner, udvides driften med fire afgange i timen mellem Aarhus H og Mårslet i dagtimerne på hverdage.

Midttrafik forventer, at Letbanen mellem Odder og Aarhus bliver meget populær – og at det kan give udfordringer på enkelte afgange i myldretiden morgen og eftermiddag. Midttrafik og Aarhus Letbane vurderer løbende situationen og vil om nødvendigt indsætte ekstra kapacitet på strækningen i form af busser. Erstatningskørslen med rute 81 vil også blive opretholdt i ca. en uge efter starten af letbanedriften til Odder.

Åbningen af letbanestrækningen mellem Odder og Aarhus fejres også i Odder lørdag den 8. september kl. 9.30. Som led i festlighederne vil det hele dagen være gratis at køre mellem Odder og Aarhus H.

Læs mere om billetter, priser, køreplaner og rejseregler

Læs mere om tilgængelighed på standsningsstederne