Letbanen åbner torsdag 21. december

Nu er det ganske vist. Alle tilladelser er på plads, og torsdag den 21. december bliver det muligt at køre med Letbanen i Aarhus. Det markeres med taler og snoreklip på Hack Kampmanns Plads kl. 10.15 til 10.30.

Åbningen af Letbanen vil blive markeret på Hack Kampmanns Plads, kl. 10.15 hvor alle interesserede er velkommen. Der vil være taler af rådmand Kristian Würtz og regionsrådsformand Bent Hansen.

Fra kl. 11.00 og resten af dagen vil det være gratis at køre med Letbanen. 

Letbanen kører seks gange i timen mellem Aarhus H og Aarhus Universitetshospital i Skejby efter almindelig køreplan - dvs. at Letbanen vil stoppe ved alle standsning steder i begge retninger.

Vi forventer stor interesse for at køre med Letbanen på åbningsdagen, og der kan der være risiko for kødannelse og fyldte tog. Derfor beder vi alle om at udvise tålmodighed og hensyn.

Fra fredag den 22. december kører Aarhus Letbane efter almindelig køreplan Der gælder de samme billetter og priser som til Midttrafiks øvrige busser.

Program for åbningsceremoni kl. 10 i morgen torsdag på Hack Kampmanns Plads ved DOKK1:

Kl. 10.15 - 10.18: Kristian Würtz byder velkommen

kl. 10.19 – 10.22: Kim Christiansen

Kl.10.23 – 10.27: Bent Hansen – afslutter med et oplæg til, at han sammen med Kristian Würtz og Kim Christiansen åbner Letbanen

Kl. 10.27: Det første tog kører frem og gennembryder det røde bånd. Toget stopper igen og lader passagerer komme ombord.

Kl. 10.25: Det første letbanetog kører frem og gennembryder det røde bånd. Toget stopper igen og lader passagerer komme ombord.

Kl. 10.32: Det første særtog med særligt inviterede, udvalgte borgere og pressen kører mod Skejby. Toget standser ved alle stop – men dørene lukkes ikke op.

Ca. 10.52: Ankomst Skejby – toget vender og kører tilbage mod Aarhus C

Fra kl. 11.00 og resten af dagen vil det være gratis at køre med Letbanen. 

Rute 87 kører fortsat fra Park Alle til Aarhus Universitetshospital torsdag den 21. december. Se køreplan

Læs mere om Letbanen