Normal køreplan efter påske

Efter påskeferien vil busser og letbane igen køre med normal drift. Dette gælder dog ikke natbusser, rute 912X, rute 925X og linje 31 i Aarhus, hvor kørslen fortsat er indstillet.

Midttrafiks skolebusruter kører igen fra 15. april. Se hvordan på Midttrafiks særlige infoside omkring kørselsændringer på grund af coronavirus/covid-19

Rejseplanen og midttrafik.dk er opdateret med de nye køreplaner allerede nu. Fra 14. april kan du følge busserne på Midttrafik live.

De nuværende tiltag, der er lavet for at beskytte kunder og chauffører mod smitterisiko, fortsætter også efter 14. april:

Færre kunder i busserne

Vi henstiller til, at busserne af hensyn til kunderne kun medtager cirka 25 i en almindelig bus og cirka 40 i en ledbus. Vi opfordrer til at I spreder jer så meget ud i bussen som muligt – både på sæder og på ståpladser.  I Letbanen opfordrer vi til, at du tager det næste tog med ledige siddepladser, hvis alle siddepladser er optaget i det tog, der ankommer på perronen.

Du skal følge chaufførens anvisninger. Vi følger bussernes kapacitet nøje og vil indsætte flere busser, hvis der er behov for det. Chaufførerne har ret og pligt til at lukke dørene og køre forbi stoppesteder, hvis bussen er fyldt.

Der vil være kontrollører til stede ved udvalgte stoppesteder for at hjælpe chauffører og kunder med at overholde de nye retningslinjer. Retningslinjerne er Midttrafiks administrative vejledning for at tilgodese både chauffører og kunder.

Der vil være ekstra rengøring af busserne på grund af coronavirus/covid-19.

Hensyn til chaufføren

Det er fortsat ikke muligt at bruge bussens fordør til ind- og udstigning. Det samme gælder den forreste sæderække i bussen. Vi opfordrer kunderne til at hjælpe chaufføren og undgå forsøg på at stige ind i en bus, der er fyldt.

Ingen kontantbetaling

Vi følger fortsat myndighedernes anbefaling om ikke at modtage kontantbetaling i busserne. Vi henviser til betaling med Midttrafik app, rejsekort eller køb af billet i vores webshop, der enten kan printes eller vises på en telefon.  I Aarhus bybusser er det stadig muligt at købe med kontanter i billetautomaten, men chaufføren veksler ikke sedler.

Vis hensyn ved ind- og udstigning

Vi opfordrer jer til at vise hensyn ved ind- og udstigning. Er du på vej ind i bussen, skal du holde til højre og lad andre komme ud, før de går ind i bussen. Er du på vej ud af bussen, skal du holde til højre, så der bliver afstand til de kunder, der venter udenfor.

Følg myndighedernes anbefalinger:

  • Rejs uden for myldretiden, hvis det er muligt
  • Vis hensyn til andre. Hold afstand. Host eller nys i dit ærme – ikke i dine hænder
  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Er du syg, eller formoder at være smittet, skal du ikke rejse med kollektiv trafik

Ingen rejsegaranti

På grund af force majeure er rejsegarantien suspenderet fra og med 11. marts 2020.

Midttrafik Kundecenter

Der vil fortsat være lukket for personlig betjening på Midttrafik Kundecenter frem til 10. maj. Du kan fortsat ringe på tlf. 70 210 230 og få vejledning omkring billetter, køreplaner m.m. inden for normal åbningstid. Ventesal og café holder åbent.

Du kan få et samlet overblik over alle ændringer på den særlige infoside omkring kørselsændringer på grund af coronavirus/covid-19.