Ny reform skal gøre det nemmere at finde den billigste billet til bus og tog

Fra 18. marts kan du som udgangspunkt regne med, at rejsekort er den billigste billet til en rejse i Jylland og på Fyn, undtagen hvis du pendler den samme strækning hver dag. Så kan det bedre betale sig at købe et pendlerkort på app eller rejsekort.dk. Det er ét af principperne i Takst Vest - en historisk stor reform af taksterne i den kollektive trafik, som trafikselskaber og togoperatører i Jylland og på Fyn står bag.

Oprydning i priser og rabatter
Reformen rydder op i et ulogisk prishierarki og forvirrende rabatter og billetter, som har gjort det besværligt at gennemskue prisen på en rejse og at være sikker på, at man har købt den billigste billet. Det er blandt andet blevet kritiseret af Rigsrevisionen, Forbrugerombudsmanden og kunderne selv. Senest har en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Userneeds vist, at det kun er omkring hver tiende i Jylland og på Fyn, der synes, at det er nemt at gennemskue prisen på rejser, de ikke kender.

Ens rabatter og udvidet rabat uden for myldretid
Med den nye reform kommer sammenlignelige rejser til at koste det samme inden for hvert trafikselskab, og rabatter bliver ensrettet på tværs af trafikselskaber. Samtidig bliver priserne på de forskellige billetprodukter justeret, så man som udgangspunkt kan regne med, at man får den billigste pris med et rejsekort i hånden. Fremover vil det også altid kunne betale sig at købe et pendlerkort, hvis man rejser den samme strækning hver dag.

Udgangspunktet for reformen er, at trafikselskaberne og operatørerne ikke skal tjene flere penge eller tabe penge, men derimod at skabe mere enkle priser. Ændringerne i takstsystemet kommer derfor ikke til at betyde prisstigninger for kunderne samlet set, da reformen er provenuneutral.

Se hvad Takst Vest betyder for dig som kunde i Midttrafik