Skolekort

Der udstedes skolekort til befordringsberettigede elever i folkeskolen. 

Et skolekort er et plastikkort i kreditkortstørrelse. Kortet er personligt og må ikke overdrages til eller benyttes af andre end den, det er udstedt til.

Det er kommunen eller skolen, som vurderer, om du er berettiget til buskørsel. Det er også dem, der bestiller skolekortet hos Midttrafik.

10. klasse hører under folkeskolen og er ikke en ungdomsuddannelse. 

Friskoler og privatskoler

Der gælder særlige regler for elever på friskoler og privatskoler.

Du vil normalt skulle købe et almindeligt pendlerkort og ansøge om tilskud via skolen. Du skal kontakte din skole for yderligere oplysninger.

headline here
Hvor kan du bruge dit skolekort?

Med et skolekort kan du køre i bus, letbane og tog i de zoner, der er trykt på kortet. Skolekort er kun gyldigt til rejse med DSB og Arriva tog internt i et pris område, Midttrafik Øst, Midttrafik Vest eller Midttrafik Midt.  

Folkeskoler (undtagen Aarhus og Ringkøbing-Skjern Kommuner)

Skolekortet gælder alle hverdage. Fredag skal påstigning dog finde sted senest kl. 18.00. Kortet gælder ikke lørdage, søndage og helligdage. 

Det står på kortets bagside, hvis der gælder særlige regler for brug af dit skolekort. Det fremgår også af det følgebrev, der er vedlagt kortet. 

Det kan ikke bruges i natbusser.  

Der kan medbringes ét barn under 12 år på et skolekort.

Friskoler, privatskoler, Aarhus og Ringkøbing-Skjern Kommuner

Skolekortet gælder alle ugens dage.

Det kan ikke bruges i natbusser. 

I Ringkøbing-Skjern Kommune kan skolekortikke benyttes i tog.

Der kan medbringes ét barn under 12 år på et skolekort.

headline here
Har du mistet dit skolekort?

Hvis du har mistet dit skolekort, skal du henvende dig på skolens kontor. Skolen sørger for at tage digitalfoto af dig. Skolen bestiller et erstatningskort hos Midttrafik. Skolen kan opkræve et gebyr på 50 kr. for et erstatningskort. 

Indtil du har modtaget dit erstatningskort, skal du købe almindelige billetter til bussen, med mindre andet aftales med skolen. Denne udgift refunderes ikke.