Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar i kundeservice til at hjælpe dig.

Tlf. 70 210 230 (Se åbningstider under Kundeservice)

Skriv til os eller chat med os

Befordring med trappemaskine

Op og ned ad trapper
For at trappebefordringen kan foregå forsvarligt, er der forskellige krav, som skal være opfyldt – det gælder bl.a. mål, vægt og adgangsforhold.

El-kørestole og el-scooter kan ikke befordres på trapper.

Kørestolen
Trappemaskine kan kun benyttes, hvis du bruger sammenklappelig eller manuel kørestol.

Hjulbredden på kørestolen må højst være 73 cm (udvendig mål), og der skal være minimum 37 cm (indvendigt mål) mellem tværstængerne på kørestolsrammen.

Bag på kørestolen kan der være bøjler, antivip eller lignende, der gør det umuligt at montere kørestolen på trappemaskinen. Kan disse afmonteres uden brug af værktøj, og kan kørestolen uden problemer fastmonteres til trappemaskinen, kan transporten gennemføres.

Den maksimale vægt for kunde og kørestol må ikke overstige 150 kg.

Trappen
Trinhøjden må ikke være over 20 cm og trindybden skal mindst være 11 cm.

Trappeafsatsen/reposen skal være på minimum 120 cm på hver led, for at trappemaskinen kan komme rundt.

På indvendige trapper skal trappeforholdene være indrettet således, at der ikke er ting, der står i vejen for en sikker transport, og der må ikke være løse tæpper på trappen.

Ved udvendige trapper må der ikke være løse sten eller fliser på trinene. Desuden skal trappen være fri for sne og is.

Bemærk
Midttrafik benytter to typer trappemaskiner med henholdsvis hjul eller larvefødder. Det er ikke muligt at vælge mellem de to typer. Alle vogne har transportkørestole, der kan benyttes i begge typer trappemaskiner, dog kræver det, at du selv kan flytte dig fra egen kørestol til transportkørestolen.

Selvom ovenstående er opfyldt, er det ikke en garanti for at Midttrafiks handicapkørselsordning kan gennemføre transporten. Der kan være individuelle forhold der bevirker, at en sikker og forsvarlig befordring med trappemaskine ikke er mulig. I disse tilfælde vil turen ikke blive gennemført og såfremt der er tale om et problem på en besøgsadresse, vil kunden blive kørt retur.

Trappemaskinen kan kun bestilles på hverdage mellem kl. 08:00 og 16:00, og minimum dagen før din tur. Hvis du skal bruge trappemaskine på ture i weekender, helligdage og mandage, skal du bestille trappemaskinen senest sidste hverdag inden turen.

Du kan bestille trappemaskinen op til 14 dage før turen.

Du kan ikke bestille tilkøb af trappemaskine den 24. og 31. december.

Er du i tvivl om netop din trappeopgang kan betjenes med trappemaskine, bedes du kontakte Flextrafiks administration hverdage mellem 08.00 og 12.00 på: 87 40 83 00 – tast 5.