Billet via elektronisk fakturering

Offentlige institutioner og virksomheder har to muligheder for at betale billetter via elektronisk fakturering inden for Midttrafiks område (Region Midtjylland) med Midttrafiks busser, Letbanen og Lemvigbanen.

  • Midttrafikbestilling.dk
  • Rejsekort erhverv


Midttrafikbestilling.dk
midttrafikbestilling.dk kan institutioner købe både enkelt- og gruppebilletter til rejser inden for Midttrafiks område (Region Midtjylland) med Midttrafiks busser, Letbanen og Lemvigbanen. Både enkelt- og gruppebilletter sælges til klippekortpris og billetterne er print-selv-billetter.

Enkeltbilletter kaldes zonebilletter, og de kan købes helt frem til lige før afgang. Der må max. rejse 14 sammen på zonebilletter.

Ved køb af zonebilletter skal man indtaste stoppesteder, men så længe man holder sig inden for zoneafstanden og tidsgyldigheden, kan man godt afvige fra dette. Fx en 2 zoners billet fra Viby Torv til Aarhus H kan også bruges til Risskov, da der også kun er 2 zoner fra Viby Torv.

Er man en gruppe på min. 15, skal man anmelde rejsen for at sikre sig plads. Det gør man automatisk, når man køber gruppebillet i bestillingssystemet. Køb og reservation skal ske senest 4 arbejdsdage før rejsen foretages. Skal du rejse fredag kl. 9.00, skal bestillingen være foretaget senest mandag kl. 8.59.

Særligt vedr. bybusserne i Aarhus
Det er ikke muligt at reservere plads i bybusserne i Aarhus, hvorfor man kan nøjes med at købe zonebilletter uden bestillingsfrist. Er I en gruppe på mere end 15, anbefaler vi derfor, at I bestiller flere billetter, fx 2 x 8 personer, da en gruppe kan risikere at blive fordelt på flere afgange.

Særligt vedr. Letbanen
Der kan ikke reserveres plads til grupper på Letbanen. Rejser I mange sammen, anbefaler vi derfor, at I opdeler køb af billet, så gruppen kan dele sig over flere afgange.

Vi opfordrer samtidig til, at større grupper rejser uden for myldretid (7.00–8.30 og 15.00–17.00).


Rejsekort erhverv
Man kan som institution anskaffe sig et rejsekort erhverv på rejsekort.dk

Rejsekort erhverv anbefales især hvis:

  • Man rejser under 15 personer, og man ikke ønsker at billettere på forhånd
  • Man rejser mellem flere trafikselskaber
  • Man rejser med både bus og tog

Bemærk, at rejsekort erhverv koster 50 kr. pr. stk., og der er obligatorisk tilknytning af tank-op-aftale med 1.000 kr. som fast optankningsbeløb. 

I Aarhus bybusser kan man ikke tjekke flere ind på samme rejsekort.

Tjek også DSB og Arriva tog for muligheder ved togrejser.