Pensionistkort i Aarhus Kommune

Har du et pensionistkort på pap, som udløber i perioden 13. marts og frem til og med 13. april, kan du fortsat rejse på dit nuværende kort, ind til Midttrafik Kundecenter åbner igen. Chauffører og kontrollører er informeret om dette.

Du tilbydes også fri rejse i 30 dage, efter Midttrafik Kundecenter åbner igen. Læs mere om fri rejse på pensionistkort her


Alle borgere i Aarhus Kommune fra 65 år og op samt førtidspensionister kan købe et pensionistkort på pap. 

Kortet er ikke gyldigt på hverdage* i myldretiden kl. 7.00 - 8.30 og kl. 15.00 - 17.00. Hvis du rejser i myldretiden en gang imellem, kan du købe en enkeltbillet med kontanter i bussen. 

Du kan bruge kortet i busser og Letbanen i hele Aarhus Kommune (se zonerne nederst på siden). Det er ikke gyldigt i Arriva og DSB tog. 

Pris: 185 kr. for 30 dage.

Du kan kun købe pensionistkortet hos Midttrafik Kundecenter på Aarhus Rutebilstation. 

Pensionistkortet er fremadrettet uden billede. Derfor skal du altid medbringe ID: Pas, kørekort eller sygesikringskort på rejsen.

Er du førtidspensionist, skal du have dokumentation med (gyldig pensionsmeddelelse eller legitimationskort udstedt af DSB eller Aarhus Kommune).

*Hverdage defineres ud fra kalenderen - ikke ud fra køreplanen. På hverdage, hvor der køres efter lørdagskøreplan, gælder kortet ikke i myldretiden.