Spørgsmål og svar om ungdomskort på rejsekort

headline here
Hvordan bestiller jeg et ungdomskort på rejsekort?

Den første gang du bestiller et Ungdomskort, gør du det via ungdomskort.dk. Her finder du også mere information om ordningen. Derefter går du til bestilling og betaling på mitUngdomkort.dk

Der er en leveringstid på 12 dage for ungdomskort på rejsekort. Husk derfor at bestille i god tid.

Du skal være opmærksom på, at det første ungdomskort først bliver lavet, når din betaling er registreret. Når betalingen er modtaget, vil status gå fra at være "bestilt" til at være "under produktion" på mitungdomskort.dk ud for den første periode, du har bestilt.

headline here
Hvordan betaler jeg for et ungdomskort på rejsekort?

Du kan betale for et Ungdomskort på to måder:

 • Automatisk betaling
 • Engangsbetaling (dvs. at du betaler for perioderne enkeltvis fra gang til gang)

Er det første gang, du skal have et ungdomskort på rejsekort, skal du være opmærksom på, at du skal betale senest 12 dage før, at perioden skal starte. Du modtager en mail/sms, når du skal betale.

Det er vigtigt, at du betaler hurtigst muligt, da ungdomskortet først laves og sendes med posten, når betalingen er gennemført.

headline here
Hvordan får jeg en betalingsaftale (Dankort, MasterCard, Visa) - over 18 år?

Hvis du ønsker, at dit ungdomskort bliver betalt automatisk hver måned, kan du oprette en betalingsaftale, når du bestiller. Det kræver blot, at du har enten Dankort, MasterCard eller Visa. Du skal være fyldt 18 år for at kunne oprette en betalingsaftale.

Pengene vil automatisk blive reserveret på dit betalingskort 5 dage før 1. gyldighedsdato, men vi trækker først pengene, når du aktiverer perioden ved check ind i bussen eller på stationen.

Får du et nyt betalingskort, skal du huske at ændre betalingsoplysningerne på mitungdomskort.dk

headline here
Hvordan får jeg en betalingsaftale (Dankort, MasterCard, Visa) - under 18 år?

Er du under 18 år, har du kun mulighed for at vælge engangsbetaling, når du bestiller dit ungdomskort. Dette skyldes, at vi ikke opretter betalingsaftaler med unge under 18 år.

Når du har modtaget dit ungdomskort, har du til gengæld mulighed for at ændre din betalingsmåde. Du kan fx lave en betalingsaftale via dine forældre/værge. Forældre/værge skal først oprette en delt betalingsaftale på selvbetjeningen på rejsekort.dk på følgende måde, for derefter at kunne lave en betalingsaftale for dit ungdomskort:

 • Forældre/værge opretter eller har i forvejen en brugerprofil på rejsekort.dk 
 • Forældre/værge logger ind på selvbetjeningen på rejsekort.dk
  1. Tryk på "Betalingsaftaler"
  2. Tryk på "Opret ny betalingsaftale"
  3. Kryds af i "Nyt betalingskort"
  4. Vælg "Midttrafik" og tryk på "OK"
  5. Indtast kreditkortoplysninger
  6. Tryk igen på "betalingsaftaler"
  7. Tryk på "del" ude til højre
  8. Kryds af i "fornyelse og fornyelsesaftale"
  9. Indtast ungdomskortkundes CPR-nummer og rejsekortnummeret på hans/hendes ungdomskort og tryk på "gem"
 • Log ind på mitungdomskort.dk
  1. Tryk på "Dine Ungdomskort"
  2. Tryk på "Skift betalingskort"
  3. Kryds af i "betalingsaftaler delt med kort"
  4. Tryk på "Skift betalingskort"

Pengene vil automatisk blive reserveret på din forældre/værges kreditkort 5 dage før 1. gyldighedsdato, men vi trækker først pengene, når du aktiverer perioden ved at checke ind i en bus eller på stationen.

Får din forældre/værge et nyt betalingskort, skal de huske at ændre kortoplysningerne på deres selvbetjeningsside på rejsekort.dk, og du skal bagefter huske at ændre det på mitungdomskort.dk

headline here
Hvornår bliver en betalingsaftale slettet?

Hvis vi igennem to gange, ikke har kunne trække penge for to forskellige perioder på dine betalingskort, så stoppes betalingsaftalen automatisk.

headline here
Hvordan fungerer engangsbetaling?

Ønsker du at betale manuelt hver måned, eller har du ikke et MasterCard, Dankort eller Visakort, kan du foretage engangsbetalinger. Her kan alle betalingskort benyttes. Vi sender dig en sms 5 dage før, at den næste periode skal starte, så du har nogle dage til at få lavet din betaling.

Du skal være opmærksom på, at du skal betale senest 30 timer før, at perioden skal starte, og at du skal foretage et check ind i bussen eller på stationen med kortet, for at oplysningerne om betaling overføres til kortet.

headline here
Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har fået nyt betalingskort?

Har du valgt at tilmelde dig automatisk betaling på mitungdomskort.dk og får et nyt betalingskort, skal du hurtigst muligt gå ind og ændre dine betalingskort-oplysninger.

Er du under 18 år og har en delt betalingsaftale, hvor betalingskortet er udløbet, skal betalingsoplysningerne opdateres på forælder/værges selvbetjeningsside på rejsekort.dk

Perioden vil stadig være gyldig til at rejse på, hvis status står som "under produktion" eller "udstedt" på mitungdomskort.dk. Husk at du bagefter skal ændre betalingskortoplysningerne på mitungdomskort.dk

Har du en betalingsaftale eller en delt betalingsaftale, og betalingen ikke går igennem, fordi betalingskortet er udløbet eller spærret, modtager du en besked om, at din betalingsaftale har en fejl. Du vil modtage en faktura, som du skal betale. Efterfølgende skal du opdatere betalingsoplysningerne på mitungdomskort.dk

headline here
Kan jeg bruge ungdomskort til praktik uden for mit prisområde?

Skal du i praktik i forbindelse med din uddannelse, og ligger praktikstedet udenfor dit takstområde? Så kan du få et praktikkort som supplement til dit Ungdomskort. Ligger dit praktiksted i dit takstområde, dækker ungdomskortet fra Midttrafik allerede dit rejsebehov, da du frit kan rejse i alle zoner i dit takstområde med det.

For at du kan få et praktikkort, skal du bestille og betale for et ungdomskort. Praktikkortet er gratis.

Du skal gøre følgende for at få et praktikkort

 1. Gå ind på ungdomskort.dk
 2. Klik på "Bliv godkendt til Ungdomskort"
 3. Sørg for, at du er godkendt til både uddannelse og praktik
 4. Når du har søgt om godkendelse, skal du bestille et ungdomskort på mitungdomskort.dk
 5. Du skal først bestille og betale for et ungdomskort til dit takstområde, inden du kan bestille et praktikkort.

Det er vigtigt, at du sikrer dig, at dit ungdomskort dækker hele den periode, du skal i praktik. Ellers kan du ikke få et praktikkort.

headline here
Hvordan ændrer du dine perioder?

Vi anbefaler, at du sørger for at tilpasse dine perioder første gang, du bestiller, så du ikke risikerer at få en forkert periode. Du kan altid ændre dine perioder på mitungdomskort.dk, men du skal huske at gøre det senest fem dage før din allerede planlagte periode starter.

Ellers risikerer du at starte på en forkert periode, som skal refunderes. Når vi refunderer, spærrer vi dit rejsekort. Derfor vil det kræve, at du bestiller et nyt kort, som har en leveringstid på op til 12 dage, når du skal bruge din periode igen.

headline here
Har du ikke længere brug for dit ungdomskort?

Ønsker du at få dit ungdomskort refunderet, skal du kontakte Midttrafik Kundeservice på tlf. 70 210 230 og opgive dit CPR-nummer, navn og adresse.  Vi refunderer tidligst dit kort fra den dag, du ringer til os. Det koster et gebyr svarende til prisen for 8 dage. Er kortet ikke benyttet vil du modtage det fulde beløb retur.

Refusionsbeløbet bliver overført til din NemKonto. Hvis du ikke har en NemKonto, kan du kontakte din bank for at få hjælp. 

Før vi refunderer beløbet til din NemKonto indhenter vi dit CPR-nummer i CPR-registeret. Vi videregiver ikke dit CPR-nummer til andre.

Du har som registreret altid mulighed for at få indsigt i hvilke oplysninger, som vi har registreret om dig. Du kan også få berigtiget disse oplysninger, hvis de måtte vise sig ikke at være korrekte, jf. persondataloven kapitel 9 og 10.

Pengene betales tilbage til din NemKonto, i løbet af 14 dage.

headline here
Har du mistet dit Ungdomskort?

Mister du dit rejsekort, skal du bestille et erstatningskort på mitungdomskort.dk. Det gør du under fanebladet "Dine Rejsekort". Det er gratis at få et erstatningskort.

Hvis du har en aktiv periode på dit ungdomskort, vil den automatisk blive overført til det nye kort.

headline here
Hvorfor er mine bestillinger annulleret/sat på pause?

Hvis dine perioder står på "pause", er det fordi, at du ikke har bestilt ungdomskort i denne periode.

Du skal hurtigst muligt logge ind på mitungdomskort.dk og tilføje de perioder, som du ønsker. Det gør du under fanebladet "Dine ungdomskort" og klikke på "Ændre perioder".

Husk at trykke på "Gem" når du har tilføjet de perioder, som du ønsker. Den første dato du kan vælge, vil ligge 5 dage frem i tiden. 

Er dine bestillinger annulleret, skyldes det, at der er ændringer i din godkendelse. Du er måske blevet forlænget i den godkendelse, der er fra skolen, eller måske har du skiftet uddannelse. Hvis din godkendelse er annulleret ved en fejl, skal du kontakte dit uddannelsessted.

headline here
Hvordan rejser jeg, hvis mit ungdomskort ikke er kommet frem?

Stiger du på bus. tog eller letbane uden gyldigt ungdomskort, skal du købe billet på anden vis fx i Midttrafik app, Midttrafik webshop eller ved kontant betaling.

Midttrafik refunderer ikke billetter, som du har købt, fordi du ikke har fået bestilt dit Ungdomskort indenfor tidsfristen på de 12 dage før 1. gyldighedsdag. Det samme gælder, hvis ungdomskortet ikke er leveret på grund af manglende navn på postkassen.

Midttrafik refunderer ikke kontrolafgifter, der er givet pga. ugyldigt ungdomskort.

headline here
Hvornår skal jeg checke ind/ud for at undgå en kontrolafgift?

Ungdomskort på rejsekort opfører sig som et almindeligt rejsekort. Derfor skal du altid huske at checke ind ved rejsens begyndelse og ved skifte til et nyt transportmiddel. 

Det er vigtigt, at du checker ind for at aktivere en periode og undgå en kontrolafgift

Husk at checke ud, når du er færdig med din rejse.

headline here
Kan jeg bruge ungdomskort i natbussen, hvor der er dobbelttakst?

Du kan bruge dit ungdomskort i natbussen, hvis du tilkøber en børnebillet til de zoner, du skal rejse.

headline here
Skal jeg medbringe legitimation, når jeg rejser med rejsekort?

Der er ikke billede på dit ungdomskort på rejsekort. Du skal derfor kunne legitimere dig, hvis kontrolpersonalet beder om det. Medbring derfor altid legitimation, fx dit sundhedskort, pas eller kørekort, når du rejser.

Ellers kan du risikere at få en kontrolafgift, når der er billetkontrol.

headline here
Hvor hurtigt kan jeg ændre leveringsform, hvis jeg har valgt forkert?

Kom du til at vælge rejsekort som leveringsform, da du bestilte dit Ungdomskort, kan du først skifte leveringsform 1-3 dage efter betalingen er gennemført. Midttrafik kan først ændre leveringsform og lave en refusion, når der er et nummer på rejsekortet. Rejsekortet får først et nummer, når det er betalt.

Kontakt Midttrafik hurtigst muligt, hvis du ved en fejl har valgt rejsekort, så vi kan hjælpe dig videre. Du skal købe andre billetter i bus, tog og letbane, mens du venter på det rigtige Ungdomskort.