Plustur

Ingen kontantbetaling i Flextrafik fra 20. marts

Maks. en ledsager/medrejsende: På grund af coronavirus/covid-19 må du maks. have en ledsager/medrejsende med på din tur med Flextrafik for øjeblikket. Dette er for at begrænse smitterisikoen. Du skal kun tage en ledsager/medrejsende med på turen, hvis det er absolut nødvendigt.

Servicemeddelelse: Der er problemer med at bestille Plustur i tidsrummet mellem 23:41 og 23:59. Fra kl. 07 til 20 hver dag kan du ringe ind til Midttrafik på 87 40 83 00 (tast 2), som kan hjælpe dig med at bestille din Plustur. Hvis du står og skal lave din bestilling efter kl. 20 med afhentning mellem 23:41 og 23:59 samme dag, kan du benytte anden transport og ansøge om at få udgiften dækket af Midttrafik. Du kan ansøge om at få udgiften dækket her.


Når der er for langt til bussen eller toget, så kører Plustur dig fra din adresse til stoppestedet - eller omvendt. Når du kører med Plustur, bliver du kørt i taxa, liftbil eller personbil.

Med Plustur kan du bruge den kollektive trafik, også selvom du bor et sted, hvor der er langt til eller ikke altid kører busser og tog. Plustur vil altid koble dig på den nærmeste kollektive trafik. Derfor vil du aldrig få tilbudt en Plustur, til at køre dig hele vejen på din rejse. Plustur tilbydes kun - og kan kun bestilles på rejseplanen.dk

Plustur tilbydes lige nu i Lemvig og Skanderborg Kommune og fra 1. april 2020 også i Norddjurs Kommune.

Du kan se, hvordan dine personoplysninger bliver behandlet her: Privatlivspolitik (Rejseplanen)

Se informationsark om Plustur (pdf)

headline here
Sådan bestiller du

Bestilling
Du bliver kun tilbudt en Plustur, hvis du søger en rejse fra adresse til adresse på rejseplanen.dk

Hvis Plustur er en mulighed, vil den fremgå som en del af den rejse, du søger på. Du kan herefter bestille din Plustur på bestillingsportalen. Første gang du bruger bestillingsportalen, skal du oprette dig som bruger.

Du skal være opmærksom på, at det ikke er hele rejsen, du bestiller på bestillingsportalen, men kun din Plustur.

Når du bestiller en Plustur, finder vi det tidspunkt, der ligger nærmest din ankomst eller afgang med almindelig kollektiv trafik. Plustur er en samkørselsordning, det betyder, at der kan være flere med i bilen, og at turen kan være længere end den direkte vej. 

Du kan bestille din Plustur indtil en time før turens start, og tidligst 14 dage før. 

Du kan rejse med Plustur i de tidsrum, hvor der kører busser og tog. Det gælder ikke natbusser og julebusser. Du kan ikke bestille en Plustur 24. og 31. december. 

Du kan se hvordan dine personoplysninger bliver behandlet her: Privatlivspolitik (Rejseplanen)

Tidspunkt
Du skal være opmærksom på, at afhentningstidspunktet, du får oplyst på bestillingsportalen er vejledende. Du får det endelige tidspunkt i ordrebekræftelsen, som du modtager pr. mail.

Tidspunktet kan variere med  - 5/+ 15 min., du skal dog altid være klar til det oplyste tidspunkt. 

headline here
Pris og betaling

Det koster altid 22 kr. pr. person. Det svarer til en enkeltbillet for en voksen til 1-2 zoner.  Du betaler ved bestillingen via rejseplanen.dk med betalingskort. Resten af bus- eller togrejsen betales som normalt fx med rejsekort eller Midttrafik app.

Du kan betale din Plustur med betalingskort ved bestilling. Du kan betale med Dankort, Visa Dankort, Visa Electron, Vpay, MasterCard, MaestroCard og JCB kort. Det er ikke muligt, at betale med pendlerkort og rejsekort. På den del af rejsen, som udføres med anden kollektiv trafik, kan du betale med kontanter, pendlerkort, Midttrafik app og rejsekort.

headline here
Modtag sms-påmindelse om din Plustur

Du kan tilmelde dig sms-påmindelse, når du opretter dig. Så modtager du en sms 24 timer før og igen 15 minutter før afhentningstidspunktet.

Den sms, du modtager 24 timer før, indeholder det afhentningstidspunkt, som du fik ved bestillingen. I den sms, du modtager 15 minutter før, kan du se det faktiske afhentningstidspunkt, som kan være forskudt med – 5 / + 15 minutter.

Hvis du skifter mobilnummer, skal du huske at ændre det under din kundeprofil. Du er selv ansvarlig for at opdatere dit mobilnummer.

headline here
Forsinkelse

Starter din rejse med en Plustur
Hvis din Plustur er forsinket med mere end 15 minutter, vil du blive kontaktet af os. Bliver du mod forventning ikke ringet op, skal du selv kontakte Midttrafik på tlf. 87 40 83 00 (tast 0). Hvis forsinkelsen betyder, at du ikke kan nå din videre forbindelse med bus/tog, så hjælper vi dig videre. 

Hvis der ikke er en ledig bil til dig, vil du i stedet blive henvist til at bruge vores rejsegaranti

Slutter din rejse med en Plustur
Har du bestilt en Plustur i forlængelse af en bus- eller togrejse, og din bus eller dit tog bliver forsinket undervejs, skal du selv kontakte Midttrafik på tlf. 87 40 83 00 (tast 0). Hvis det er muligt vil vi ændre din Plustur, så den bliver tilpasset din forsinkelse.

Hvis der ikke er en ledig bil til dig, vil du i stedet blive henvist til at bruge vores rejsegaranti 

Rejsegarantien gælder:

  • Hvis Midttrafik er skyld i, at du kommer mindst 20 minutter for sent til dit rejsemål, hvis du ved bestillingen har oplyst, hvornår du skulle være fremme.
headline here
Ændring og afbestilling

Det er ikke muligt at ændre i en allerede bestilt Plustur. Her skal du i stedet afbestille Plusturen og bestille en ny på rejseplanen.dk

Du kan afbestille din Plustur på bestillingsportalen under rejseoversigt. Du skal afbestille den senest en time før turens start.

headline here
Her kan du bruge Plustur

Du kan bruge Plustur i de kommuner, der tilbyder Plustur i Midtjylland. Der tilbydes i øjeblikket Plustur i Lemvig og Skanderborg kommune. Fra 1. april 2020 tilbydes også Plustur i Norddjurs kommune.

Derudover kan du bliver tilbudt Plustur i andre trafikselskabers område, hvis din rejsesøgning starter eller slutter i et område, hvor der tilbydes Plustur. 

headline here
Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til, hvad Plustur er, kan du kontakte Midttrafik Kundecenter på tlf. 70 210 230.

Har du spørgsmål til en allerede bestilt Plustur, kan du kontakte Midttrafik på tlf. 87 40 83 00 (tast 4).

headline here
Rejseregler

Løbehjul/el-løbehjul

  • Kan el-løbehjulet/løbehjulet foldes sammen, kan det medtages som normal bagage. Det må maksimalt måle 30 x 60 x 100 cm.
  • Kan el-løbehjulet/løbehjulet ikke foldes sammen sidestilles det med en cykel og kan ikke medbringes.