Straksgodkendelse af rejsegaranti

Straksgodkendelse af rejsegaranti er en forhåndsgodkendelse af, at Midttrafik vil dække dine udgifter til taxa eller kørsel i egen bil jvf. reglerne for rejsegaranti. 

Hvad betyder straksgodkendelse af rejsegaranti?

En straksgodkendelse betyder, at du trygt kan tage en taxa eller køre i egen bil og vide, at du får dækket dine udgifter. Bemærk, at du skal huske at udfylde ansøgningen om rejsegaranti for at få refunderet dine udgifter.

Rejser du med taxa, skal du huske at få en taxakvittering med km-tal, tidspunkter mv., som du skal sende med din ansøgning. Dankortkvittering, MobilePaykvittering, kontoudtog eller lignende er ikke gyldige som dokumentation.

Formålet med straksgodkendelse er, at du med det samme kan tjekke, om rejsegarantien dækker, når du står ved stoppestedet og erfarer, at du bliver forsinket. Derfor kan du også maks. se afgange tre timer bagud. Samtidig får du også konkrete anbefalinger til, hvordan du kan komme hurtigst muligt videre på din tur med kollektiv trafik, hvis du ønsker det.

Vi tester straksgodkendelse af i en periode. Hvis du oplever uhensigtsmæssigheder, så hører vi gerne fra dig. Skriv til os på midttrafik@midttrafik.dk og skriv ”Straksgodkendelse af rejsegaranti” i emnefeltet.

Se reglerne for rejsegaranti

Hvad sker der, hvis jeg opgiver falske oplysninger?

Afgivelse af urigtige oplysninger til offentlige myndigheder er ulovligt og strafbart og vil som udgangspunkt blive politianmeldt.