Rejsegods, cykler, løbehjul m.m.

headline here
Bagage

Du må medbringe personlig bagage, hvis det ikke generer eller er til fare for andre, og uden at det tilsmudser eller ødelægger bussen eller Letbanen, samt hvis der er plads til det, og ind- og udstigning ikke generes. Chaufføren vurderer, om din bagage kan medbringes i bussen.

Særligt vedr. transport af fyrværkeri i Midttrafiks busser, Letbanen og Midtjyske Jernbaner

Du må højst medbringe fyrværkeri, der i alt indeholder maksimalt 0,5 kg sprængstof (NEM). Du må naturligvis kun transportere fyrværkeri, der kan købes lovligt i forretningerne, og kun når det opbevares i original salgsemballage til detailhandelsbrug og i øvrigt håndteres forsvarligt under rejsen.

Se på fyrværkeriet, hvor meget sprængstof (NEM), det indeholder.

Chaufføren kan afvise kunder, der medbringer for meget fyrværkeri i bussen. 

headline here
Barnevogn, klapvogn og rollator

Du kan gratis tage en barnevogn, klapvogn eller rollator med i bussen, Letbanen eller Midtjyske Jernbaner, hvis der er plads til det, og ind- og udstigning ikke generes.

Barnevogne mv. medbringes på eget ansvar. Vognen skal stå med låste hjul, og det anbefales at fastspænde vognen med de remme, der er monteret i bussen eller Letbanen til dette formål. Barnet kan være i barnevognen under kørslen, hvis det er fastspændt. I denne situation skal du blive ved vognen af sikkerhedsmæssige hensyn.

Barnevogne, klapvogne og rollatorer må kun medbringes, når de bruges til persontransport. Der må ikke sidde flere børn i vognen, end den er beregnet til.

Der er typisk plads til højst to barnevogne eller én kørestol pr. bus. Chaufføren kan afvise at tage en barnevogn, klapvogn eller rollator med, hvis der er begrænsede pladsforhold. Chaufførens vurdering er gældende.

Ønsker du at medbringe en barnevogn, klapvogn eller rollator, skal du selv kunne løfte den op i bussen. Chaufføren har ikke mulighed for at hjælpe dig.

I Letbanen skal barnevogn, klapvogn og rollator placeres i de afmærkede flexarealer. Flexarealet bliver delt med barnevogne, kørestole og lignende efter først-til-mølle-princippet. Er pladsen optaget, bliver du nødt til at vente på næste letbanetog.

Se eventuelt afsnittet om kørestole

Opdateret februar 2021

headline here
Cykler (inkl. elcykler og foldecykler) og løbehjul

Bybusser
Du kan medtage cykel, elcykel, foldecykel eller løbehjul i alle bybusser, undtagen i Aarhus, hvis der er plads i bussens flexareal. Er pladsen optaget, bliver du nødt til at vente på næste bus.

Cykler og løbehjul skal stå i flexarealet, hvor du skal spænde den fast i selerne. Medtagning af cykler er på eget ansvar. Der er plads til max. 2 cykler.

Flexarealet bliver delt med barnevogne, kørestole og lignende efter først-til-mølle-princippet.

Chaufføren vurderer, om der er plads i flexarealet.

Regional- og lokalbusser
Du kan medtage cykel, elcykel, foldecykel eller løbehjul på rute 100 og alle regional- og lokalruter, hvor der kører højgulvsbusser eller elbusser med stort flexareal og mulighed for fastspænding. 

Er du i tvivl, om din bus medtager cykel i flexarealet, kan du tjekke det i Rejseplanen eller du kan ringe til Midttrafik Kundeservice på tlf. 70 210 230. Vi kan desværre ikke oplyse, hvor der kører højgulvsbusser.

Du kan kun medbringe din cykel, hvis der er plads. Er pladsen optaget, bliver du nødt til at vente på næste bus.

 • I højgulvsbusser skal cyklen i bagagerummet. Du står selv for placering af din cykel.

 • På rute 100 og i elbusserne skal cyklen stå i flexarealet, hvor du skal spænde den fast i selerne. Der er plads til max. 2 cykler. Flexarealet bliver delt med barnevogne, kørestole og lignende efter først-til-mølle-princippet. Medtagning af cykler er på eget ansvar. Chaufføren vurderer om der er plads i flexarealet.
 • Du kan ikke medbringe din cykel på ruter med laventrébusser, lufthavnsbusser og erstatningsbusser for Letbanen.

Letbanen
Du kan medtage cykel, elcykel, foldecykel eller løbehjul i Letbanen, undtagen på L2 mellem Skolebakken og Universitetshospitalet i myldretiden (kl. 7.00-8.30 og kl. 15.00-17.00 på hverdage).

Cykler og løbehjul skal stå i flexarealet. Flexarealet bliver delt med barnevogne, kørestole og lignende efter først-til-mølle-princippet. Er pladsen optaget, bliver du nødt til at vente på næste letbanetog.

Midtjyske Jernbaner
Du kan medtage cykler og løbehjul, når du rejser med Midtjyske Jernbaner.

Læs mere om cykler i Midtjyske Jernbaner

Betaling

Du skal købe en cykelbillet, hvis du vil have cykel, foldecykel elcykel eller løbehjul med i bus, tog og letbane. Der er følgende undtagelser:

 • Foldecykler er gratis i Letbanen
 • Cykelmedtagning er gratis på rute 100 og på Lemvigbanen.
 • Løbehjul er gratis med Midtjyske Jernbaner

Sådan køber du billet:

 • Du kan købe en cykelbillet i Midttrafik app eller hos chaufføren. Rejser du med Letbanen eller Midtjyske Jernbaner, kan du købe en billet på perronen. Det er ikke muligt at bruge klippekort.
 • Du kan også checke en cykel ind på dit rejsekort via chaufføren eller på perronen ved letbane/tog. 
 • Køber du et rejsekort flex eller rejsekort anonymt med kundetypen cykel, har du et særskilt Rejsekort til din cykel. Du kan se priser på Rejsekort.dk
 • Du kan ikke bruge en cykelbillet fra DSB/GoCollective i bus eller letbane.
 • Du kan ikke bruge en Midttrafik-cykelbillet ved togrejser (DSB, GoCollective). Her gælder DSB's og GoCollectives regler og priser.

Billetten gælder for hele rejsen (inkl. omstigninger), hvis du har en gyldig billet eller et gyldigt kort til rejsen.

Hvis du køber en ny billet i forbindelse med omstigning (fx ved returrejse eller ved omstigning fra fx tog til bus), skal du også forny din cykelbillet. 

Særlige forhold ved elcykler, foldecykler, løbehjul m.m.

Elcykel
Har du en elcykel, skal du have afmonteret batteriet, inden bussen ankommer, hvis du skal have den med i bagagerummet i en højgulvsbus.

Foldecykel
Du kan medbringe din foldecykel gratis på alle Letbanens strækninger og i alle tidsrum. Din foldecykel skal være foldet sammen, og den skal placeres under sæderne eller i flexarealet. Foldecykler må maksimalt fylde 115x60x30 cm.

Løbehjul/el-løbehjul
Løbehjul/el-løbehjul følger de samme retningslinjer som cykler.

Kan løbehjulet/el-løbehjulet foldes sammen, kan det dog medtages gratis i bus og letbane som normal bagage. Det må maksimalt måle 30x60x100 cm.

Du kan medtage et børneløbehjul som bagage, hvis det ikke er til gene for øvrige passagerer.

Specialcykler og cykelanhængere
Det er desværre ikke muligt at medbringe trehjulede voksencykler, varecykler, ladcykler, cykelanhængere eller lignende i bus, tog og letbane.