Nyheder

« Tilbage til 'Januar'

21. januar 2017

Ruteændringer 21. januar under åbning af AARHUS 2017


Når Aarhus indvies som Europæisk Kulturhovedstad 21. januar, er der ændrede ruter for næsten alle Aarhus bybusser samt alle regionalbusser og X Busser til og fra Aarhus i tidsrummet 16.00 – 23.00.

Læs også nyhed om gratis bybusser i Aarhus

Der lukkes for al kørsel i området omkring åbningsceremonien, og busserne kan derfor ikke stoppe ved Rutebilstationen, Banegårdspladsen, Park Allé og Busgaden.

Da busserne ikke kan holde ved Rutebilstationen, oprettes to midlertidige rutebilstationer ved Værksmestergade og Spanien/Strandvejen. Information og salg på Rutebilstationen holder åbent som normalt

Oversigt over ændringer 21. januar kl. 16.00 – 23.00:

  • Ændrede ruter for alle Aarhus bybusser på nær 5A og 6A
  • Ændrede ruter for regionalbus 100 (afgange der kører hele strækningen Odder - Hornslet) og 200 
  • Stoppesteder ved Rutebilstationen, Banegårdspladsen, Park Allé og Busgaden flyttes til Mølleparken, Nørregade og Harald Jensens Plads afhængig af linje
  • Følgende busser kører fra midlertidig rutebilstation ved Spanien/Strandvejen:
    83, 84, 100 (afgange der kun kører Odder - Aarhus), 111, 112, 113, 114, 116, 117, 118, 120, 121, 122, 123, 202, 914X, 918X og 952X
  • Følgende busser kører fra midlertidig rutebilstation ved Værkmestergade ud for Comwell Hotel: Rute 912X og 925X

Normal kørsel efter kl. 23.00
Vi forventer, at busserne igen kører som normalt efter kl. 23.00, og dermed følger natbusserne også de normale køreplaner.

Se, hvordan din bus kører
Vi anbefaler, at du bruger vores trafikinformation, hvor du allerede nu kan se ændringer for den enkelte bus. 

Kort over ruteændringer for bybusser (pdf)

Kort over ruteændringer for regionalbusser (pdf)

Tag hjemmefra i god tid
Når dele af midtbyen lukkes, og der er mange mennesker på gaden, er der øget risiko for forsinkelser og fyldte busser for alle Aarhus bybusser og alle busser til og fra Aarhus. Det gælder særligt i tidsrummet 12.00 - 05.00.  Vi opfordrer dig derfor til at tage hjemmefra i ekstra god tid. 

Vi indsætter så mange ekstra busser som muligt, men uanset hvad vil der være rigtigt mange mennesker med busserne både til og fra åbningen, og det er ikke sikkert, du lige kan komme med den afgang, du havde regnet med. Så husk tålmodigheden, og husk, at chaufførerne gør alt, hvad de kan, for at få alle sikkert ud og hjem.

Begrænset rejsegaranti
Vores rejsegaranti dækker ikke de varslede ændringer og forsinkelser 21. januar.

Læs mere om vores rejsegaranti

Information på nettet og stoppestedet
I dagene op til åbningen vil der være information på de berørte stoppesteder, på infoskærme ved Aarhus Rutebilstation og Aarhus Hovedbanegård samt vores hjemmeside og Facebookside.  

Midttrafik live viser ikke ruteændringer
Midttrafik live kan endnu ikke kan vise ruteændringer for busserne. Du kan fortsat følge, hvor din bus kører 21. januar, men køreplaner og stoppesteder på Midttrafik live viser ikke ruteændringerne. Se i stedet vores trafikinformation 

Oversigt over midlertidige rutebilstationer (pdf)

Læs mere om åbningen af AARHUS 2017

 

Cookiepolitik
Facebook tab
Google+