14. juni 2023

Nu bliver det lettere at bestille kollektiv trafik

Som det første trafikselskab i Danmark harmoniserer Midttrafik de ordninger i flextrafik, der kan bruges af alle borgere uden visitering.

Harmoniseringen går i luften 26. juni og kommer på baggrund af en kundeundersøgelse i 2021, der fastslog, at flextur, plustur og flexbus var for komplekse, når det kom til kendskab, bestilling og betaling.

Formålet med harmoniseringen er at gøre det lettere både at forstå og benytte den del af kollektiv trafik, der kører på bestilling.

Bestilling på Rejseplanen

Fra 26. juni kan du få tilbudt både flextur, plustur og flexbus, når du på Rejseplanen søger en rejse på en strækning eller et tidspunkt, hvor der ikke kører bus, tog eller letbane. Her kan du både booke og betale din rejse med flextur, plustur eller flexbus.

Flextur får samme pris i hele regionen

Vi har nedlagt kommunegrænserne, så du fra 26. juni kan rejse frit og til samme pris med flextur i hele Region Midtjylland.

Standardprisen er 7 kr. per kilometer, minimum 35 kr. Rejsen kan gøres billigere, hvis du vælger at rejse til eller fra et knudepunkt. Så er prisen 3 kr. per kilometer, minimum 22 kr., for de første 20 km.

Ønsker du at rejse i en byzone, koster det 14 kr. per kilometer.

Læs pressemeddelelse om harmoniseringen af flextur, plustur og flexbus