2. juni 2022 

Ny direktør i spidsen for bybusserne i Aarhus

Busselskabet AarBus får ny direktør fra 1. juli 2022. Hans Jørgen Østergaard overtager posten efter Finn Mikkelsen, der har valgt at gå på pension.

Hans Jørgen Østergaard er den nye mand bag rattet i busselskabet AarBus, der kører bybusserne i Aarhus. Han har en baggrund som erhvervskundedirektør inden for den finansielle sektor og glæder sig til at arbejde med kollektiv trafik i Aarhus.

”Bybusserne er vigtige for borgernes mobilitet i Aarhus. Det bliver spændende at arbejde med noget, der er så vigtigt for kundernes hverdag og ikke mindst klimaet. Med den løbende udskiftning af dieselbusser til elbusser frem mod 2027 er bybusserne en vigtig brik i kommunens klimamål. Som kunde er man dermed med til at skabe en renere by.”, fortæller Hans Jørgen Østergaard.

Første dag som direktør for AarBus bliver 1. juli 2022.

Fakta om Aarhus bybusser
Det er busselskabet AarBus, der kører bybusserne i Aarhus. AarBus har 184 busser og 620 ansatte, hvoraf de 544 er buschauffører.

Bybusnettet er fordelt på 19 buslinjer, som kører i hele Aarhus Kommune. Et særligt A-busnet med op til 10 afgange i timen kører på de strækninger, hvor der er flest kunder.

Frem mod 2027 vil alle bybusser, der i dag kører på diesel, løbende blive udskiftet til elbusser. Elbusserne er støjsvage, komfortable og udleder hverken CO2, NOx eller partikler.

Der er allerede sat 34 elbusser i drift. Hen over sommeren kommer der yderligere 29 elbusser til gavn for miljøet i Aarhus.

AarBus har netop vundet Sikker Trafik Erhverv-prisen, der uddeles til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for at øge trafiksikkerheden.