1. januar 2022 

Ny letbanekøreplan med flere pendlerafgange

En nytårsgave er på vej til dig, der rejser mellem Grenaa og Aarhus, når Letbanen fra 3. januar går fra en til to afgange i timen i myldretiden. I første omgang er fordele dog størst for dig, der pendler til arbejde eller uddannelse i Skejby. Udover de ekstra afgange, vil det i en periode være muligt at rejse direkte uden skift i Lystrup. Rejser du til Aarhus H, skal du forvente ekstra rejsetid i perioden 3. januar - 10. marts, fordi strækningen mellem Lystrup og Østbanetorvet er lukket ned.

Opførelsen af et krydsningsspor i Trustrup på Djursland har muliggjort, at der fra 3. januar kan køre to letbaneafgange i timen til og fra Grenaa.

Midlertidig lukning af strækningen Lystrup-Østbanetorvet

Fra 3. januar til 10. marts bliver standsningsstedet Vestre Strandallé ombygget til en krydsningsstation, hvor to letbanetog kan passere hinanden. Udover at gøre letbanedriften mere robust, åbner det op for at øge driften mellem Hornslet og Aarhus H. Fra august 2022 vil det  i myldr være muligt at hoppe på Letbanen fire gange i timen.

Ombygningen betyder, at du skal finde andre alternativer i perioden, hvis du benytter standsningsstederne Østbanetorvet, Vestre Strandalle, Risskov Strandpark eller Torsøvej. Vi anbefaler, at du bruger Rejseplanen til at finde alternative rejsemuligheder.

Se hvad den nye køreplan betyder for dig:

 •  L1 kører to ekstra morgenafgange og fire ekstra eftermiddagsafgange til og fra Grenaa fra 3. januar. Det er de nuværende afgange til/fra Ryomgård, der bliver udvidet til Grenaa.
  Se den nye køreplan
   – Rejseplanen er opdateret

 • L2 får ny køreplan med ændrede afgangstider mellem Odder og Lisbjerg/Lystrup.
  Se den nye køreplan
   – Rejseplanen er opdateret

 • Standsningsstederne Østbanetorvet, Risskov Strandpark, Vestre Strandallé og Torsøvej er lukket ned i perioden 3. januar – 10. marts 2022. Midttrafik henviser kunderne til at tjekke Rejseplanen for alternative rejsemuligheder

 • Kunder, der rejser fra Aarhus mod Grenaa, skal stige ombord på L2 i Aarhus. I Lystrup skifter toget navn til L1, men kunderne kan blive siddende i toget.

 • Kunder, der rejser fra Djursland skal (som vanligt) stige ombord på L1. I Lystrup skifter toget navn til L2 og kører via Universitetshospitalet og Randersvej til Aarhus H. Kunder, der plejer at skifte til L2 skal blive siddende.

 • Kunder, der rejser fra Grenaa til Aarhus H, vil midlertidigt få længere rejsetid på cirka 15-20 minutter i perioden 3. januar – 10. marts.