15. januar 2024

Nye priser fra 21. januar 2024

Priserne på den kollektive trafik følger det takststigningsloft, som Trafikstyrelsen fastsætter hvert år ud fra udgiftsudviklingen i de forrige år. Da både 2022 og 2023 var præget af høj inflation, har Trafikstyrelsen fastsat takststigningsloftet for 2024 til 10,3 procent.

Hvad det betyder for dig, afhænger af dit rejsemønster og hvilken billetform, du bruger. Se de nye priser 

Rejsekort

Hvis du bruger Rejsekort, vil opleve den største stigning. Her stiger en tur på 2 zoner fra 19,50 til 22,50, mens turen stiger med 7 kroner, hvis den er på 5 zoner. Rejsekortpriserne har ligget et godt stykke under prisen på en enkeltbillet, men bliver nu reguleret, så der kun er cirka 5 procents forskel. Enkeltbilletter stiger med 2 kr. uanset, hvor langt man rejser.

Pendlerkort

Er du fast pendler og har et pendlerkort, betaler du 1-3 kr. mere pr. dag afhængig af antal zoner.

Dagbilletten

Til gengæld kan du fortsat rejse frit hele dagen i enten Aarhus eller Region Midtjylland til samme pris. Dagsbilletten vil fortsat koste 49 kr. for hele Aarhus Kommune og 99 kr. for hele Region Midtjylland efter 21. januar. Dagsbilletten er også et prisvenligt alternativ på de lange rejser på 10 zoner sammenlignet med enkeltbilletten og 11 zoner sammenlignet med et rejsekort.

Hvis du ikke allerede kender dagsbilletten, kan du læse mere om den her. 

Dagsbillet Aarhus

Dagsbillet Midtjylland

Pensionistkort

Det samme gælder Midttrafiks særlige pensionistkort på pap. Her kan du som pensionist i udvalgte kommuner fortsat købe et årskort til 385 kr., mens man i andre kommuner kan købe et deltidspensionistkort til 195 kr. måned.

Alle Midttrafiks billetter til voksne og pensionister giver mulighed for at medbringe to børn under 12 år gratis.

Priserne på flextur ændres også

Standardprisen på 7 kr. pr. kilometer fastholdes, mens minimumprisen stiger fra 35 til 38 kr.

Prisen på 3 kr. pr. kilometer, når du rejser til eller fra et knudepunkt, fastholdes også. Her stiger minimumprisen fra 22 til 24 kr.

Prisen på 14 kr. pr. kilometer, hvis du kører i en byzone, stiger til 15 kr. Minimumprisen stiger fra 100 til 110 kr.

Læs mere om priserne på flextur