Flextrafik nyhedsbrev
Juli 2025
Ombygning af forpladsen på Horsens Sygehus
Nu er ombygningen af forpladsen ved indgang A og B sat i gang og det medfører, at der bliver lidt trangt og at vores tålmodighed måske kan blive sat på prøve.
Indgang A og B, vil fortsat være i drift som nu. Planerne er som skitseret således:
Forpladsen i byggeperioden (frem til 1. oktober):
- Den røde markering på luftfotoet viser hvor der er helt afspærret for biler.
- Den grønne pil viser gangarealet til og fra hovedindgangen.
- Den blå markering på luftfotoet, vil blive til en ensrettet parkering (så benyt indkørslen fra Sundvej, som først lukker senere på året) med mulighed for afsætning, aflevering af blodprøver, midlertidig parkering for Taxi, Flextrafik, sygetransport og handicap-parkering. Ekstra servicetid er tillagt.
Parkering AUH Skejby Sygehus - indgange
Information fra AUH:
APCOA holder øje med Flextrafik på områderne med af- og pålæsning. De noterer, at der holder en bil parkeret, og som regel kører de en tur rundt om hospitalet inden de udsteder en afgift. Herefter kontrollerer de, om bilen fortsat er parkeret.
APCOA er informeret om, at Flextrafik i nogle tilfælde kan tage lidt længere tid om, at hente eller bringe patienterne ind og ud af hospitalet.
Det er vigtigt at påpege, at chaufførerne ikke må bruge af- og pålæsningspladserne som reelle parkeringspladser. Vi er nødt til at sikre, at der er et kontinuerligt flow ved indgangene både af sikkerhedsmæssige årsager, men også at pladserne bruges korrekt.
Selefritagelse og retningslinjer
Kunder med selefritagelse skal altid henvises til forsædet.
Kravet om, at selefritagede kunder skal sidde på forsædet, gælder for alle uanset hjælpemiddel.
For visiterede selefritagede kunder er forsædeplacering obligatorisk, og det er kommune/region, der foretager visiteringen.
For ikke visiterede (Flextur/plustur/Flexbus) selefritagede kunder gælder, at der skal henvises til forsædet. Er forsædet optaget, skal kunden oplyses om, at turen ikke kan gennemføres, og turen meldes forgæves hos trafikstyringen.
Kørestolsbrugere skal ved egen hjælp kunne flytte sig fra kørestol til forsæde. Kan kunden ikke flytte sig til forsæde, skal der oplyses om, at turen ikke kan gennemføres, og turen meldes forgæves hos trafikstyringen.
Du skal ikke bede om at se kundens fritagelseserklæring, men blot følge proceduren, hvis kunden oplyser, at han/hun er selefritaget.
Tryk ny ordre ved ankomst
Husk altid at trykke ny ordre ved ankomst til en adresse. Det er vigtigt at du gør det inden du begynder afsætning eller går ind og henter en borger. Den servicetid der er på turen, starter ved det angivne afhentningstidspunkt. Så kan trafikstyringen også se, at du er på adressen og er i gang med opgaven.
Det kan ikke betale sig, at komme for tidligt
Man skal altid overholde de gældende fartgrænser.
Alle vores ture er planlagt med service- og køretider, der ikke kan rykkes på. Det betyder, at du ikke opnår mere kørsel ved at køre for stærkt og komme frem før tid. Når du trykker ny ordre, kvitterer systemet på det planlagte tidspunkt for turen - uanset om du er der til tiden eller 5 min. før.
Hvis du er tidligt på den og ringer til en kunde om for tidlig afhentning (mere end 5 min før den lovede tid i parentesen), kan det være stressende for kunden. Det er vigtigt, at du kører efter den planlagte tid, og først ringer 5 min før. Husk i øvrigt altid at ringe 5 min før ankomst, hvis der er et telefonnummer til borgeren.
Afhentning må tidligst ske 5 minutter før lovet tid, da borgeren ellers kan være midt i behandling, træning mv.
Retningslinjer ift. genoplivning
Flere chauffører oplyser at der på førstehjælpskurserne nu oplyses, at der ikke må genoplives borgere der har taget stilling til at de ikke vil genoplives.
Reglerne er som beskrevet af Styrelsen for patientsikkerhed:
Fra den 15. januar 2025 kan alle habile borgere over 60 år fravælge genoplivningsforsøg ved hjertestop. Derfor vil der være situationer, hvor du som sundhedsperson ikke skal forsøge genoplivning af en livløs person.
Her er det ordet sundhedsperson og beskrivelsen på hjemmesiden der er vigtig. Flextrafiks chauffører er IKKE sundhedspersoner og skal derfor som nu, reagere som alle andre som ikke er sundhedspersoner, nemlig ved at yde førstehjælp (forsøge at genoplive) som vores praksis har været indtil nu og så kan en sundhedsperson (f.eks. ambulanceredder vælge at stoppe genoplivning når denne når frem).
Særlige forholdsregler ved opkast?
Vi har fået nogle forespørgsler ift. om der er særlige forhold der gør sig gældende, når der skal rengøres efter opkast fra patienter. Udgangspunktet er, at det fjernes så hurtigt som muligt.
Er der tale om en mindre mængde, er det tilstrækkeligt at fjerne opkastet og rengøre med vand og sæbe efterfølgende. Er der tale om en større mængde, skal spildet fjernes og området skal rengøres med vand og sæbe, og afslutningsvis desinficeres.
Ved desinfektion anvendes et egnet desinfektionsmiddel, i dette tilfælde klor / klorholdigt præparat. Mængdestørrelsen afhænger af om alt spildet kan fjernes i én arbejdsgang.
Der skal anvendes handsker ved fjernelse af spild, rengøring og desinfektion. Almindelige engangshandsker er tilstrækkelig beskyttelse til håndtering af ekskreter, hvis der er tale om rengøring i kortere periode ca. 5-15 minutter. Hvis der er tale om en større omgang, f.eks. ½ times rengøring kan man tage to par handsker på.
Det er nemt at være klædt korrekt på
Midttrafik stiller i kontrakten krav om, at alle chauffører skal bære uniform og ID-skilt med chaufførens navn. ID-skiltet skal bæres synligt.
Krav til beklædning er:
- Ensfarvet skjorte, polo eller evt. mørk ensfarvet trøje uden hætte
- Mørke lange ensfarvede benklæder – ikke jogging-/træningsbukser
- Mørke lukkede sko. Sikkerhedssko anbefales til chauffører på liftvogne.
- Hvis der anvendes jakke, skal den være ensfarvet og mørk
- Hvis der anvendes kasket eller anden hovedbeklædning, skal den være ensfarvet og reklamefri. Kasketskygge skal være fremadvendt.
Telefonstatistik og rettidighed
2. Kvartal 2025 (april-juni) | . |
---|---|
Antal besvarede kald på vognmandslinjen | 26.009 |
Gennemsnitlig ventetid | 141 sekunder |
Besvaret indenfor 120 sek. | 60,9% |
Rettidig afhentning | 91,85% af alle kunder afhentet til tiden |
Rettidig aflevering | 94,66% af alle kunder afleveret til tiden |