Flextrafik nyhedsbrev

Marts 2021

COVID-19: Du kan følge seneste nyt

Hvis du vil holde dig opdateret, så følg med på Midttrafiks extranet her

Her informerer vi løbende om seneste ændringer og andre praktiske oplysninger.

Håndsprit

Pr. 1. marts udleverer Midttrafik og Region Midtjylland ikke længere håndsprit. Der er fortsat krav om, at der skal være håndsprit tilgængeligt for chauffører og kunder í alle vogne der kører Flextrafik kørsel. Kontakt vognmand/driftsleder med spørgsmål om håndsprit.

Mundbind

Chauffører skal anvende mundbind eller visir når der er kunder i vognen samt ved kundekontakt. Chauffører skal følge, de til enhver tid gældende retningslinjer for anvendelse af mundbind eller visir, i områder hvor det er et krav, som på sygehuse, plejehjem, lægehuse mv. Støder du på en kunde, som ikke har medbragt mundbind, skal du udlevere et mundbind til kunden.

Dine mundbind skal være CE godkendt og Type II. Stofmundbind må IKKE anvendes.

Mundbind kan afhentes hos Midttrafik, Søren Nymarks vej 3, 8270 Højbjerg på hverdage mellem kl. 08.00 og 11.00. Ring til 22 85 27 19 inden ankomst. Telefonen besvares mellem kl. 08.00 og 11.00. Mundbind udleveres også på flere af regionens sygehuse samt hos flere kommuner.

Se opdateret liste her

Visir

Bruger du visir skal være heldækkende ansigtsvisir. Du må ikke anvende hage- eller halvvisir.

Forsæde

Dit passagerforsæde kan kun bookes af Patientbefordringen. Når der bliver booket forsæde, er det lægefagligt vurderet, at det er nødvendigt med en forsædeplads.

Nørrebrogade 44 bliver til Universitetsbyen

Det gamle kommunehospital på Nørrebrogade 44 er under forvandling. I den forbindelse har man valgt at ændre områdets navn til Universitetsbyen og give bygningerne særskilte husnumre. Det betyder at de få afdelinger under AUH Skejby som fortsat ligger på Nørrebrogade 44, har fået ny adressenotering til Universitetsbyen 21-23 og 25, men bygningsnumrene vil fortsat være der så længe sygehuset har lejet sig ind.

Nye vogntyper i det nye udbud

Vi har fået 3 nye vogntyper i det nye udbud. som er trådt i kraft her 01/03-21.

Vi har fået 5 garantibiler type 0 som er biler med nul-emission, dvs. biler der kører på f.eks. el eller brint og som ikke udleder noget. De 5 nul-emissions vogne køre primært i Aarhus, og du kan kende dem på, at de er folieret som f.eks. disse:

Desuden er der kommet en ny type liftvogn, nemlig type 4 som er en lille liftvogn med plads til en kørestol. Denne type vogne er endnu ikke i gang ved Midttrafik, men kører ved FynBus.

Den sidste nye type er en liftvogn som benævnes type 7, som er udstyret med et dobbeltsæde, til patienter der ikke kan sidde på enkelt sæde, og en transportstol som er godkendt til fastspænding. Det betyder at vi med denne type liftvogn vil kunne udføre flere opgaver for Præhospitalet Region Midtjylland.
Vi har 7 garantibiler som er udstyret som type 7.