Er du sikker?

Ungdomskort (DSB) - DSB APP

Gyldighed

Gyldig i:
Alle Midttrafiks busser, Lemvigbanen og Letbanen

Område:
Hele Midttrafik

Zoner:
Det prisområde der fremgår af kortet samt samt til og fra stationszoner, der evt. fremgår af kortet.

Tid:
Hele den periode, der står på billetten/kortet. Ungdomskortet gælder også som delvis betaling i natbussen. Rabat: Ungdomskortet giver ret til at rejse til barnetakst uden for kortets gyldighedsområde samt natbustillæg til barnetakst.

Kontrol

  • Tjek foto.
  • Tjek periode.
  • Tjek prisområde og evt. strækning.
  • Tjek logo: En ægte og gyldig billet indeholder en animation af et rødt DSB logo med cirkler omkring samt en tekst med ”Gyldig”. Hvis animationen ikke bevæger sig, er det ikke en ægte billet. Der skal stå på print-selv-billetten, at den er med bustilslutning. Bustilslutningen gælder hele gyldighedsdagen i de zoner, der fremgår af billetten. I natbus gælder print-selv-billetten kun som delvis betaling.

Læs mere

Brug af togbillet/kort i bussen

Indenfor ét prisområde
Kunden kan rejse med bus på sin togbillet, hvis vedkommende rejser inden for ét takstområde og ellers overholder zone- og tidsgyldighed på billetproduktet.

Mellem flere prisområder
Hvis kunden har en billet/kort fra DSB/Arriva, kan de også rejse med bus, hvis der findes en direkte busrute mellem togbillettens start- og slutzone.

Kunden må også rejse på direkte busruter mellem billettens start- eller slutzone og en DSB/Arriva-station eller et DSB/Arriva-omstigningsområde, som ligger mellem start- og slutzonen. Det vil sige, at billettens start- eller slutzone skal være den samme som bussens ene endepunkt. Busrejsens andet endepunkt skal være en station på den togstrækning, som kunden har billet til.

Kunden må ikke stige af eller på bussen i mellemliggende zoner.

Vedkommende har fx en togbillet fra Horsens til Aarhus. Her må vedkommende tage rute 202 fra Horsens til Aarhus, eller rute 107 fra Horsens til Skanderborg eller rute 200 fra Skanderborg til Aarhus. Han/hun må ikke tage rute 202 fra Horsens til Solbjerg, da Solbjerg ikke er togbetjent.

Kunden kan ikke bruge en cykelbillet fra DSB/Arriva i bussen, så vedkommende skal købe ny billet til sin cykel.

En cykelbillet fra DSB/Arriva er gyldig til Lemvigbanen.

Omstigning på togbillet
Samarbejdet mellem bus og tog betyder, at kunden kan køre med bus i omstigningszonerne på en togbillet.

Du kan se omstigningszonen på billetten eller kortet.

Kunden kan omstige til en bus på hele den dato, der står på billetten/kortet. Dette gælder også for den sidste ordinære bus efter midnat.

Kunden kan bruge togbilletten/kortet som delvis betaling i natbussen.

Tog+ billetter og kort
DSB og Arriva kan udstede specielle Tog+ billetter og -kort.

Tog+ billetter og -kort udstedes til udvalgte togstrækninger og er inklusive en tilslutningsrejse i bus på strækninger, hvor der ikke kører tog.

Alle Tog+ billetter og -kort skal bruges til den rejse, der står på billetten eller kortet.